Americanii au implementat în cele mai recente versiuni de Android ceea ce se numește Digital Wellbeing, un loc unde vezi informații despre cât de mult utilizezi telefonul. Acolo vezi cât timp ai folosit o aplicație sau de câte ori ai deblocat telefonul în ultimele șapte zile.

De data aceasta, compania a mers mai departe și a făcut disponibile șase aplicații în Google Play Store.

Aplicații Google ca să fii mai puțin dependent de telefon

Unlock Clock este un wallpaper care-ți arată mare pe ecranul telefonului de câte ori ți-ai deblocat telefonul.

We Flip este o aplicație care ar putea fi folosită la cinele în familie sau cu prietenii. Toată lumea își instalează aplicația și cine își verifică telefonul primul pierde. Ce pierde? Asta depinde de voi.

Post Box îți adună toate aplicațiile și ți le dezvăluie doar la o anumită oră stabilită de tine, așa că nu vei mai fi tentat să te uiți pe telefon de fiecare dată când vibrează.

Morph îți permite să creezi diferite profiluri pentru telefon (muncă, weekend etc) și alegi ce fel de aplicații vrei să fie disponibile și poți trece de la un profil la altul în funcție de zi sau de loc. De exemplu, știi că la întâlniri nu vrei să te deranjeze nimeni decât când e o urgență și setezi un asemenea profil sau acasă nu te uiți de loc pe mail.

Desert Island te lasă să alegi doar cinci aplicații din telefon și pe restul le ascunde. Așa ești forțat să te concentrezi doar pe muncă. Asta dacă nu alegi Facebook printre acele aplicații.

În cele din urmă, Paper Phone îți permite să printezi informațiile de care ai avea nevoie într-o anumită zi de pe telefon (evenimente calendar, obiective etc). Vom vedea dacă Google va alege să preinstaleze aceste aplicații în viitoarele telefoane Android sau va lăsa la alegerea utilizatorului.