Colaborarea dintre cele două entități se va concentra pe dezvoltarea unor medii virtuale pe care cei de la DeepMind, dar și alte companii din domeniul tech, le vor putea folosi pentru a testa și vizualiza algoritmi experimentali.

Potrivit Engadget, nu se cunosc mai multe detalii despre parteneriatul dintre cele două companii, anunțul făcut de oficialii DeepMind și Unity fiind mai mult o declarație a faptului că vor să colaboreze pe această zonă. Totuși, cofodatorul și CEO-ul DeepMind a precizat faptul că este extrem de încântat că va colabora cu Unity și că împreună vor putea dezvolta și testa algoritmii necesari pentru a aborda probleme deja existente.

Parteneriatul are sens, ținând cont că Unity este una dintre cele mai mari platforme de dezvoltare de jocuri și a lansat și un software gratuit, care poate fi găsit pe GitHub, denumit Unity Machine Learning Agents Toolkit. Acesta ajuta developerii să ”antreneze agenți inteligenți” folosind medii create special pentru testare sau tehnici de machine learning direct în mototul grafic al Unity.