Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate a publicat pentru consultare publică "Ghidul Solicitantului aferent 3.1.1. Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia COVID – 19".

Observațiile și propunerile pot fi transmise în perioada 11.08.2020 - 24.08.2020 la adresa de email: secretariat.poc@mfe.gov.ro, acestea urmând să fie centralizate la nivelul Autorității de Management pentru Programul Operațional Competitivitate.

Documentele din ghidul solicitantului pot fi descărcate de aici.

Măsurile adoptate de Executiv vizează sprijinirea din fonduri europene nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020, în cuantum de 1 miliard de euro, a întreprinderilor mici și mijlocii, prin acordarea de microgranturi, granturi pentru capital de lucru și granturi pentru investiții.

OUG 130, prin care se vor acorda ajutoare din fonduri europene în valoare totală de 1 miliard de euro persoanelor fizice autorizate, microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii, a fost publicată în Monitorul oficial nr. 705 din 06.08.2020, partea I, și poate fi consultată aici pentru detalii și pentru a vedea lista domeniilor eligibile.

OUG 130, prin care se vor acorda ajutoare din fonduri europene în valoare totală de 1 miliard de euro persoanelor fizice autorizate, microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii, a fost publicată în Monitorul oficial nr. 705 din 06.08.2020, partea I.

Detalii despre toate cele 3 tipuri de granturi pe care le pune la dispoziție Ministerul Economiei puteți afla din acest material.

Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei COVID-19 cuprinde și anexele cu codurile CAEN eligibile pentru fiecare categorie de sprijin, precum și punctajul pentru proiectele prin care se vor acorda granturile destinate IMM-urilor, de până la 200.000 de euro pentru investiții.

Documentele din ghidul solicitantului pot fi descărcate de aici.