“Căutăm parteneri, fie business angels sau fonduri de investiții, care să ne poată ajuta să creștem businessul accelerat și să creadă în viziunea noastră, alături de care să avem valori comune. De asemenea, investitorii trebuie să caute un ROI mai mare pe termen mediu și lung și implicarea în dezvoltarea companiei”, a declarat Eugen Ursu, CEO și co-fondator al Graphein.

Compania a vândut anul acesta prima franciză Graphein și a deschis activitatea operațională în Cluj și Iași în ciuda contextului economic generat de pandemie. Acționarii Graphein sunt în discuții și cu alți posibili francizați și își propun să ajungă în mod special în județele Iași, Cluj, Timiș, Arad, Constanța, Galați și Brașov.

Conform strategiei companiei, finanțarea care va fi atrasă în 2021 va susține dezvoltarea rețelei de birouri de topografie la nivel național, deschiderea primului birou în afara țării, dezvoltarea Graphein Academy, academie online unde angajații și francizații să beneficieze de training pentru a livra servicii de topografie, și crearea unui departament de dezvoltare și inovație.

Până acum, Graphein, companie antreprenorială fondată de Eugen Ursu şi Andrei Sueran, a exportat servicii de topografie și scanare 3D în mai multe țări din Europa: Cipru, Israel, Marea Britanie, Suedia, Franța, Elveția, Germania, Olanda și Polonia. “Vrem să deschidem birouri în alte țări. Anul acesta programasem deschiderea unui birou în Londra, dar am amânat pentru prima parte a anului 2021. Luăm în calcul Olanda, țările nordice și vecinii noștri, Ungaria și Polonia”, spune antreprenorul Eugen Ursu.

Fondatorii Graphein prioritizează procesul de internaționalizare în funcție de mai mulți factori testați deja de mai multe companii atunci când se extind global: dimensiunea pieței construcțiilor și tendințele din domeniu, numărul de români care lucrează în țara respectivă, limba vorbită, parteneriatele care se pot crea înainte de lansarea biroului, cu clienții din țară care au proiecte și pe alte piețe, fiscalitate și legislația muncii.

Finanțarea Graphein a fost până în acest an din credite de investiții și linii de credite cu Banca Transilvania. Pe lângă această sursă de finanțare, compania a accesat IMM Invest cu o finanțare de 600.000 lei pentru investiții care ajută fondatorii în dezvoltarea la nivel național, iar compania Graphein urmărește și posibilitatea de mărire a plafonului de la IMM Invest, plus accesarea de granturi pentru investiții.

Compania Graphein a înregistrat în primul semestru din 2020 o creştere organică de 70% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi estimează un avans similar al cifrei de afaceri la nivelul întregului an până la 0,9 mil. euro.