Mai ales dacă ești mult prea entuziasmat, însă ăsta e doar un exemplu. Trebuie să știi cum să atragi un potențial client. Cei de la Entrepreneur.com au alcătuit un top al greșelilor minore, dar frecvente, pe care toată lumea le face. Chiar dacă par a fi de începători, trebuie să ai mare grijă.

Încearcă să nu pari că încerci să vinzi ceva

Da, e vorba de tonul ăla pe care lumea îl folosește mereu atunci când vrea să câștige un client. Evită să devii dintr-o dată prea prietenos. Astfel poți să sperii lumea și să pierzi oportunitatea. Fii mai degajat, încearcă o conversație amicală, nu sări direct la subiect și ai grijă mare la ce cuvinte folosești.

Ascultă mai mult

Tu, ca om de vânzări, ai tendința să vorbești foarte mult și foarte repede. Pentru că încerci să cuprinzi multă informație într-o perioadă scurtă de timp. Totul se poate transforma într-un monolog și trebuie să ai mare grijă să previi asta. Dă-i șansa și interlocutorului să vorbească. Ascultă-l. Sau măcar prefă-te că o faci. Asta îl va face să se simtă mai important.

Fii diferit

Ceea ce funcționează mai mult sau mai puțin pentru alții nu înseamnă că trebuie să funcționeze și pentru tine. Nici nu ai de ce să încerci. În loc să te iei după oameni mai experimentați, încearcă să fii unic. Să te deosebești de proverbiala turmă. Fii mai uman, mai apropiat. Atitudinea asta te va duce mult mai departe.