În urma acestei tranzacții, Encora preia în integralitate compania, care îi avea înainte de cumpărare, printre acționari, pe frații Blidăruș, Teodor și Adrian, cofondatori ai business-ului, dar și pe Sergiu Neguț, antreprenor și investitor cunoscut în peisajul IT din România.

Softelligence este o companie românească de IT, furnizoare de soluții și servicii de digitalizare pentru zona bancară și cea de asigurări. În 2022 a înregistrat o cifră de afaceri consolidată la nivel de grup de 18,5 milioane de euro, în creștere cu 33% față de anul financiar precedent, când acest indicator s-a ridicat la 13,9 milioane de euro, arată wall-street.ro.

“Softelligence va contribui considerabil la extinderea acoperirii globale și ne va consolida capacitatea de a oferi servicii de înaltă calitate, nearshore, pentru clienții din întreaga lume”, a declarat Anand Birje, CEO, Encora. „Suntem încântați să îi urăm bun venit lui Adrian Blidăruș și echipei sale, deoarece aceștia vor oferi expertiză esențială ce ne va ajuta să creștem capabilitățile Encora și ne vor susține în misiunea de a deveni principalul furnizor global de soluții de inginerie.”

„Suntem onorați să fim primiți în familia Encora și considerăm că această achiziție ne va consolida considerabil capacitatea de a servi clienții din Marea Britanie, Europa continentală și nu numai”, a declarat Adrian Blidăruș, fondator și CEO Softelligence. „Softelligence și Encora se potrivesc foarte bine din punct de vedere cultural și credem că, forțele noastre reunite, vor oferi un plus de valoare clienților actuali și viitori.”

Cei în jur de 270 de angajați Softelligence se vor alătura unui grup care are peste 9.000 de angajați la nivel global, 17 birouri și 31 de laboratoare de cercetare. De partea cealaltă, Softelligence are birouri de dezvoltare în Craiova, București, Londra și Skopje.

Compania Softelligence este cunoscută pentru proiectele de transformare digitală din industria bancară și de asigurări, atât din România cât și din alte piețe europene. Exemple de proiecte ar fi lansarea sucursalei digitale TBI Bank în Grecia sau regândirea experienței clienților pentru linia de asigurări de sănătate a Omniasig Vienna Insurance Group.

Encora a crescut la peste 9.000 de angajați și colaboratori în SUA, Europa, America Latină, India și Asia Pacific. Softelligence va sprijini expansiunea strategică a Encora în Europa și va consolida capacitățile sale de a servi clienții pe noi piețe.

În urma aprobării tranzacției de către autoritățile de reglementare, Softelligence ar urma să își schimbe numele, iar operațiunile vor fi conduse în continuare de către Adrian Blidăruș, actualul CEO al companiei și unul dintre fondatori.