Aplicația Growceanu Investors reunește într-un singur loc toate informațiile necesare unui investitor business angel, de la date concrete despre startup-uri relevante, la detalii despre cine mai este interesat să investească și în ce fază este runda. Tot aici, investitorii pot urmări și participa la întreg procesul investițional, gestionat de Growceanu

“În 2022 ne propunem să le oferim investitorilor aplicația potrivită pentru construirea unui portofoliu de 5-10 startup-uri tech relevante, atât românești, cât și internaționale. Conexiunea cu fondatorii și cu ceilalți investitori este un element important chiar de la început, iar aplicația și procesul investițional Growceanu facilitează procesul administrativ și elimină toate complicațiile. Dorim să le oferim investitorilor business angel cea mai potrivită platformă prin care să-și formeze și cultive relații cu startup-uri cu potențial ridicat, precum și cu alți investitori”, spune Ciprian Man, unul dintre fondatorii Growceanu & Angels Keeper.

Target 2022: investiții în valoare totală de peste 2.5 milioane de euro

Pentru anul acesta, platforma Growceanu vizează încheierea de tranzacții cu o valoare medie de peste 100.000 euro, în contextul dezvoltării accelerate a domeniului startup-urilor.

Platforma Growceanu țintește cu precădere companii din România și ECE (CEE), dar și companii cu o dinamică excelentă din restul Europei, inclusiv Marea Britanie. Echipa de fondatori Growceanu estimează o creștere mai accelerată a numărului de startup-uri și a nivelului investițiilor din România, față de aceiași indicatori din țări mai dezvoltate.

“Susținerea startup-urilor regionale și atragerea de investitori business angel este misiunea noastră și vom face acest lucru cu atât mai mult în vreme de criză. Creșterea riscului investițiilor convenționale poate însemna o toleranță mai mare pentru investițiile în startup-uri. În acest caz, investitorii pot avea un impact individual real asupra parcursului unei companii. În contextul actual, simțim durerea Ucrainei, pe care o admirăm și o sprijinim, dorindu-ne totodată să repornim cât mai curând activitățile care ne sunt comune. În același timp, empatizăm cu suferința cetățenilor ruși care dezaprobă vehement regimul Putin”, adaugă Ciprian Man.

Platforma Growceanu reunește în prezent un grup de 50 de business angels, în creștere cu peste două treimi față de finalul anului trecut. Fondată în 2018, platforma vizează cu precădere startup-uri din verticalele PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech și MedTech, bazate pe tehnologii precum Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT. În procesul de analiză a potențialelor investiții, platforma Growceanu țintește antreprenorii pasionați de ceea ce fac, care au validat produsul sau serviciile oferite cu potențialii clienți, care au o echipă cu competențe complementare ce pot propulsa afacerea și care conștientizează valoarea ce poate fi adusă de investitorii angels.

Rezultatele grupului de investitori Growceanu

În cei trei ani de la lansare, Growceanu a creat un proces de group due diligence bine structurat, prin care expertiza membrilor este folosită pentru a identifica problemele și a reduce astfel riscurile investițiilor. Un alt atu pentru realizarea de investiții prin platforma Growceanu este suportul de la A la Z pe care board-ul și echipa executivă îl oferă investitorilor pe tot parcursul tranzacției.

Până la finele anului trecut, prin platforma Growceanu au fost intermediate tranzacții în valoare de peste 1 milion de euro. De la începutul anului și până în prezent, Growceanu a încheiat tranzacții de peste 220.000 euro cu startup-urile Upgrade Academy, Sypher, Plateaway și un follow-on în EmailTree, și este în discuții avansate pentru tranzacții în valoare de aproximativ 400.000 euro.

Aplicația Growceanu Investors este disponibilă în Apple Store și Google PlayStore.