Keez a fost fondat în 2018 și a crescut în ultimii 3 ani. Compania oferă o soluție ce permite companiilor mici să-și administreze mai bine finanțele și contabilitatea. Keez folosește machine learning.

„Ne bucurăm să ne aliem cu un jucător atât de puternic internațional precum Visma. Cu experiența și rețeaua lor, vom putea să ne concentrăm pe dezvoltare permanentă”, a declarat Daniel Mateescu, fondator și Managing Director la Keez.

Despre dezvoltarea Keez, fondat de un fost director cu 13 ani de experiență în Total Soft, poți citi aici.

„Keez este un jucător puternic cu o creștere solidă și cu potențial de piață. Prin această tranzacție facem un pas important în strategia noastră de extindere”, a spus CEO-ul VIsma Merete Hverven. Keez va activa în continuare ca un business independent și o organizație de sine stătătoare, iar Daniel Mateescu va conduce în continuare firma.

Visma a cumpărat la finalul anului 2019 50% din SmartBill, principala soluție de facturare existentă pe piață.

Visma nu e la prima companie cumpărată. Strategia lor de creștere a fost să achiziționeze mai multe firme. Astăzi au ajuns la peste 150 de companii cumpărate în ultimii 10 ani pe piețe similare cu România.

Odată cu intrarea Visma în acționariatul SmartBill, compania și-a continuat creșterea individuală și autonomă. Visma are această strategie de a cumpăra firme diverse, dar le lasă independente. Visma caută lideri de piață, companii cu produse bune, tracțiune și potențial de creștere.