În perioada 23-24 noiembrie, iFactor și partenerii săi vor să stârnească interesul pentru dezvoltarea mai multor tehnologii bazate pe AI, în sectorul financiar. Domeniul în creștere al Inteligenței Artificiale a făcut-o una dintre cele mai populare teme la Hackathons din toată lumea. Totuși, un Hackathon este platforma perfectă pentru a merge dincolo de hype și pentru a întâlni alți pasionați de AI și pentru a construi soluții inovatoare în vederea optimizării industriilor.

Domenii de interes

Organizatorii sunt interesați de băncile cu amănuntul, băncile private - piețe de capital, investiții, gestionarea activelor sau asigurărilor.

Te poți înscrie aici.

Soluțiile se pot concentra pe intervale precum:

  • Automatizare în conformitate (KYC, AML, raportarea riscurilor), contabilitate (facturări și încasări, creanțe cont etc.), raportare
  • Personalizare (evaluarea riscurilor, gestionarea capitalului, asigurări, servicii pentru clienți)
  • Optimizare (servicii clienți, alocare active, alocare capital, potrivirea ofertei conform cererii)
  • Detectarea anomaliilor sau a problemelor (evaluarea riscurilor, conformitatea)
  • Prognoză (evaluarea riscului, gestionarea capitalului, asigurări)
  • Analiza datelor (AI aducătoare de sclare și eficiență în diferite sectoare, prin capacitatea de a analiza date nestructurate, prelucrarea de volume mari de informații și efectuarea sarcinilor pe care oamenii nu le pot face cu ușurință)

Cine poate aplica?

Dezvoltatori, oameni din domeniul științei datelor, dar și oameni de afaceri din toate mediile și nivelurile de abilități sunt încurajate să depună proiecte. De asemenea, pot există startup-uri, IMM-uri sau echipe corporative preexistente aplicantii se pot alătură. Recomandat, dar nu obligatoriu, pentru toți membrii echipei, este un nivel general sau profund de cunoaștere a sistemelor AI. Se vor forma echipe din 1-3 dezvoltatori, 1 Data Scientist și cineva cu experiență în afaceri.

Toți căpitanii echipei trebuie să completeze un formular de cerere, în care să acopere toate rolurile echipei, motivația clară și ideile lor. Echipa AI din departamentul de Finanțe va filtra apoi cererile și va purta o discuție de cunoaștere cu căpitanii celor mai bune aplicații, printr-un apel de interviu. Vor fi selectate apoi primele 10 echipe, pe baza motivației, ambiției și expertiza acestora.

Te poți înscrie aici.

„AI este în centrul hype-ului în aceste zile, iar oamenii tind să folosească termenul că o soluție la orice problemă. Compuse din mai multe tehnologii, companiile trebuie să înțeleagă dacă este vorba despre învățare profundă, învățare automată, automatizarea proceselor robotice sau procesarea limbajului natural, care le va putea permite dezvoltarea produselor și serviciilor. AI nu mai este o tehnologie, este mai mult decât atât, devenind un lucru cultural, însă va fi inutil dacă nu va avea o conducere bazată pe date și luarea deciziilor. ”, spune Cosmin Curticapean, CEO și cofondator al iFactor (iFactor este o soluție online inovatoare care reunește companii mici și mijlocii interesate să-și vândă facturile individuale restante, pentru numerar imediat, cu investitorii și băncile care caută să-și diversifice portofoliul de active, prin investițiil cu risc scăzut)