Accessibility Hackathon pune în joc un premiu în valoare de 16.000 de dolari și așteaptă la înscrieri, în intervalul 15 martie – 14 aprilie, echipe formate din 3-6 membri, cu abilitățile tehnice necesare pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru o mai bună integrare a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii.

Noul proiect vine ca o continuare firească a acțiunilor demarate deja de companie în ultimul an și jumătate în ceea ce privește diversitatea, printre care se numără lansarea programului A.C.C.E.S. (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale), dotarea magazinelor cu echipamente special concepute pentru persoanele cu dizabilități sau trainingurile periodice organizate la nivel intern pentru buna integrare a noilor colegi cu dizabilități în echipă.

Prin intermediul acestui hackathon, Kaufland România își propune să continue această serie de acțiuni cu un eveniment inedit, primul de acest fel organizat de companie, din dorința de a evidenția faptul că diminuarea provocărilor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități este posibilă doar prin implicarea a cât mai multor comunități.

Sub îndrumarea unor mentori de top, care au ales să fie parteneri ai acestui eveniment, provocarea adresată echipelor participante este să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități cu resurse tehologice utile, care să le facă drumul către o viață profesională mai puțin anevoios decât este în prezent.

Detalii și înscrieri la hackathon se pot vedea la acest link.

Fie că este vorba despre o soluție utilă în procesul de aplicare pentru un loc de muncă potrivit abilităților lor, în cel de angajare (pregătirea și completarea documentelor necesare pentru medicina muncii sau semnarea contractului) sau în cel de integrare la noul loc de muncă (eficientizarea comunicării între aceștia și noii colegi) - toate ideile sunt așteptate și apreciate.

Kaufland este unul dintre cei mai mari angajatori din România. Peste 15.000 de oameni lucrează în cele 141 de locații răspândite pe tot teritoriul țării. Până în prezent, mai mult de 300 de persoane cu dizabilități, din orașe precum București, Cluj-Napoca, Sibiu, Satu Mare, Oradea s-au alăturat echipei și se bucură în acest moment de o viață socială mai bună, de sprijinul colegilor și de posibilitatea de a-și pune abilitățile în practică.