Practic, între 23 și 25 februarie, programatorii vor face echipă cu avocați/profesionisti din domeniul juridic pentru ca împreună să construiască soluții tehnice pentru problemele care afectează eficiența și promptitudinea actului juridic. Echipele participante vor genera idei care să deservească fie serviciile juridice ca business privat, fie serviciile juridice de interes public (de exemplu: buna guvernare, legislația juridică, facilitarea accesului la justiție etc.).

Aceste idei pot lua forma unui program software, a unui website sau a unei aplicații mobile, la finele procesului de lucru desfășurat în cele trei zile echipele trebuind să-și prezinte soluțiile în fața unui juriu format din 5 antreprenori și profesioniști de calibru din sistemul juridic românesc. Echipele pot apela la oricare dintre cei 13 mentori specialiști care le vor sta la dispoziție pe parcursul hackathon-ului.

Proiectul echipei câștigătoare va intra în cea de-a doua etapă a competiției, care se va desfășura online și care se va încheia cu desemnarea a 8 soluții finaliste. Acestea vor intra în competiția pentru premiul global, care va fi decernat în cadrul unei gale internaționale organizate la New York în 21 aprilie 2018.

Înscrie-te aici.

Înscriere hackathon juridic

Participanții se pot înscrie în nume propriu, urmând a se integra în echipe în timpul evenimentului, sau își pot înscrie echipa cu care doresc să participe. Configurația evenimentului permite participarea a nu mai mult de 10 echipe, iar numărul optim de membri din cadrul unei echipe este de 3-4 persoane. Înscrierea este gratuită și se face până la data de 20.02.2018, ora 23:59, accesând acest link, numărul de locuri disponibile fiind limitat.

Unde te poți înscrie

Evenimentul va fi prezentat participanților și tuturor celor interesați vineri, 23 februarie 2018, la TechHub, urmând ca zilele de sâmbătă, 24 februarie și duminică, 25 februarie să fie dedicate lucrului în echipă. Jurizarea soluțiilor propuse de echipele participante se va desfășura duminică, începând cu ora 18.00. Mai multe detalii despre programul evenimentului pot fi accesate aici.

Site-ul oficial al proiectului poate fi consultat aici.