Ca întotdeauna, Samsung vine cu 3 telefoane în această serie, așa cum ne-a obișnuit. Samsung S25, Samsung S25 Plus și Samsung S25 Ultra. Diferențele dintre ele sunt minore, ceea ce m-a bucurat mereu, cel puțin faptul că au același procesor și ecran de calitate.

Avem zvonuri și când vine vorba de Samsung S25 Slim, o versiune mai mică și subțire a terminalului, dar nu va fi lansată odată cu aceste 3 modele.

Toată lumea interesată de Android aștepta telefoanele acestea. Motivul e simplu. Samsung este cel mai popular producător, vinde cele mai multe telefoane și deși dispozitivele prezentate astăzi au tot procesorul Snapdragon 8 Elite pe care l-am văzut și pe OnePlus 13 sau pe Honor Magic7 Pro, urmează să vedem cât de bine stau telefoanele acestea cu adevărat.

Design Samsung Galaxy S25

La nivel de design, Samsung nu schimbă multe lucruri în afară de Ultra, care acum nu mai seamănă cu seria Samsung Galaxy Note a cărui continuator a devenit. În momentul de față, Samsung are un design unitar pentru toate cele terminale - margini dreptunghiulare, telefoane înalte, mai subțiri și care arată identic dintr-un capăt în celălalat al seriei.

Voi spune că pentru mine la prima impresie acest lucru e bun, pentru că nu eram un mare fan al designului lui S24 Ultra și deși numeroși creatori de conținut și jurnaliști l-au numit telefonul anului, eu nu am putut să trec peste cât de mare este.

De asemenea, pe spate Samsung nu intră în disputa modulelor de cameră de tip hublou cum sunt OnePlus sau Honor, ci păstrează cele 3 camere perfect rotunde și elegante care ies puțin din șasiu.

Telefoanele vor sosi în 4 culori pentru S25 și S25 Plus, iar S25 Ultra vine în patru varietăți de titan, de la negru, albastru, gri sau argintiu.

  • Samsung Galaxy S25 e mai subțire ca anul trecut, doar 7,2 milimetri față de 7,6 milimetri și are un ecran de 6,2 inci.
  • Galaxy S25+ are 7,7 milimetri grosime și ecranul de 6,7 inci, în timp ce S25 Ultra va avea 6,8 inci dimensiune.

S25+ și S25 Ultra vor avea rezoluție 1440 de pixeli pe 3120 de pixeli, iar S25 1080 pe 2340 de pixeli, iar display-ul este protejat de Gorilla Glass 2 pe versiunile mai mici, în timp ce Ultra are Gorilla Glass Armor.

Când vine vorba de calitatea ecranului, aici telefoanele excelează. Dynamic LTPO AMOLED 2X la 120 de Hz și luminozitate maximă de 2.600 de niți.

Performanță - Snapdragon 8 Elite for Galaxy - ce este?

La nivel de performanță, toate cele 3 telefoane vin cu Snapdragon 8 Elite, dar care primește și finalul "for Galaxy”, adică e optimizat mai bine pentru aceste terminale. Cu toate acestea, terminalul are funcții suplimentare pentru gameri, în zona Game Assist, care face upscaling pentru jocuri ce rulează doar la 60 Hz ca acestea să poată rula la 120 de Hz.

Toate telefoanele vin cu 12 GB de RAM și protecție IP68 pentru apă și praf. Samsung nu se schimbă și nu ne surprinde. Pe modelul Samsung S25 avem încărcare de 25 de wați, iar pentru celelalte două avem încărcare la 45 de wați. Față de alți producători, Samsung nu schimbă viteza de încărcare. Ne chinuim deja de vreo câțiva ani.

Ceea ce surprinde pentru aceste telefoane e că bateria nu are o capacitate crescută. În lumea siliciu-carbon avem tot baterii litiu-ion. 4.000, 4.900, respectiv 5.000 de miliamperi.

În funcție de versune, stocarea poate începe de la 128 de GB, pentru modelul S25, 256 de GB, 512 sau 1 TB.

Camere foto schimbate

Samsung S25 vine cu o cameră principală de 50 de megapixeli f/1.8 cu stabilizare optică, o lentilă telefoto de 10 megapixeli și un ultrawide de 12 megapixeli. Același setup îl avem și pe Samsung Galaxy S25 Plus, în timp ce S25 Ultra vine cu o cameră principală de 200 de megapixeli cu f/1.7 wide, lentila telefoto de 10 megapixeli, o lentilă periscop de 50 de megapixeli și ultrawide de 50 de megapixeli. Toate modelele pot filma până la 8K. Camera de selfie este identică - 12 megapixeli wide.

Seria Samsung S25 vine cu Android 15 și One UI 7 care aduce noi funcții de inteligență artificială.

Seria S25 se putea numi foarte ușor anul acesta S25 AI fără să ne supărăm. Schimbările tehnice sunt extrem de minore, iar S25 rămâne o serie de calitate - ecrane bune, filmări de calitate până la 8K, setări Pro la filmări, un procesor mai puternic față de anul trecut, baterii identice. Clipul ăsta se putea numi la fel de simplu Hands On S24, pardon S25.

Chiar și în timpul întâlnirii reprezentanții Samsung au vorbit probabil 2 minute despre schimbări tehnice și 20 de minute despre inteligență artificială, pentru că despre asta e vorba aici.

Ce părere ne-a făcut?

Când vine vorba de baterii deși sunt identice, Samsung menționează că un an mai târziu se adaugă o oră în plus la autonomie pentru dispozitive. Ar fi practic 31 de ore de playback video, dar aici vorbim probabil de optimizări și fără internet, deci vom testa asta la review. Un amănunt suplimentar la S25 Ultra - S Pen nu mai are Bluetooth, așa că nu. mai poate fi folosit ca declanșator pentru camera foto sau pentru Air Gestures, ci doar pentru scriere și desenare. Motivul e că nimeni nu folosea în mod relevant S Pen pentru astfel de lucruri.

Ce aduce Samsung anul acesta vine în zona de AI, iar asta va rămâne de văzut dacă oamenii vor dori să folosească. Din punctul meu de vedere, adăugirile sunt minore și vag irelevante, dar e o părerer fix subiectivă.

Samsung aduce Google Gemini Advanced gratuit 6 luni pentru utilizatori, disponibil la apăsarea unui buton. De asemenea, Bixby are AI și nu am auzit lucruri legate de preț.

Cu ajutorul celor două, poți să folosești întrebările naturale cu vocea ca să acționezi diferite aplicații. De exemplu, să întrebi de adresa unui restaurant și să o trimiți pe WhatsApp unei persoane cunoscute. Poți să faci asta și cu mâna, acum merge și cu vocea.

În plus, Samsung are o funcție numită Now Brief care-ți aduce pe ecran informațiile esențiale dimineață, la prânz și seară. Nu e o inovație, dar pentru oamenii ocupați, poate fi un avantaj dacă nu vor să stea după notificări. Ca un rezumat practic a ceea ce s-a întâmplat, ce ai în calendar și așa mai departe. Apoi, cu ajutorul AI poți adăuga chestiuni în calendar sau poți vorbi pentru a muta, de exemplu, o întâlnire.

Pe lângă Now Brief avem și Now Bar, o bară pe ecranul blocat al telefonului care poate oferi informații relevante.

Câteva alte funcții interesante - Browsing Assist - AI poate citi o pagină pentru tine, rezumat al articolelor online, rescriere și rutine.

AI intervine și pe cameră - video și foto. Audio Eraser permite modificarea sunetului dintr-un videoclip. Dacă ești într-o zonă aglomerată poate elimina zgomotul de fundal sau ai și setări personalizate care-ți permit să ridici volumul străzii și să scazi volumul muzicii, de exemplu. La fel, Audio Trim permite editare automată a mai multor clipuri, iar partea de ștergere automată din fotografii a fost îmbunătățită față de anul trecut. Best Face înseamnă că se pot identifica 5 fețe într-o fotografie de grup și se pot alege cele mai bune imagini. Asta ajută pozele în care cineva are ochii închiși și altcineva zâmbește urât. Funcția se realizează printr-o fotografie continuă, practic un Live Photo, din care alegeți cea mai bună.

Telefoanele încep de la 4.500 de lei pentru S25 128 de GB. Cel mai ieftin S25+ e 5700 de lei pentru 256 GB și 7.200 de lei pentru 256 GB pentru S25 Ultra. Cel mai scump telefon din serie e S25 Ultra de 1 TB care costă 9.000 de lei, un cost bun dacă-l comparăm cu iPhone 16 Pro Max.