Nokia 5.4 este cel mai nou telefon din portofoliul HMD Global și este o propunere pentru cei care caută un telefon modern și accesibil la preț.

Acesta are componente low-midrange pentru un utilizator care nu este foarte pretențios. Vorbim despre un procesor Snapdragon 662, 4 GB memorie RAM și un spațiu de stocare de 64 GB sau de 128 GB, ce poate fi extins printr-un card microSD. Bateria este una destul de mare la 4000 mAh și se încarcă la o viteză de 10 wați. Ecranul este unul de 6,4 inci IPS LCD cu o rezoluție HD+ și are o perforație într-un colț pentru camera frontală.

Apropo de asta, telefonul are patru senzori foto pe spate: cel principal de 48 MP, alături de unul ultrawide de 5 MP și doi senzori de 2 MP pentru măsurarea adâncimii de câmp și pentru fotografii macro. Tot pe spate se află și senzorul de amprentă. Revenind la fotografie, camera frontală este una de 16 MP.

Cum vorbim de un telefon Nokia, vorbim de un sistem de operare Android curat, iar în cazul de față de Android 10, dar va primi update și pentru Android 11.

Nokia 5.4 va fi disponibil începând cu sfârșitul lunii ianuarie, în culorile Polar Night și Dusk, la prețul recomandat de 939 de lei.