”Strategia noastră de creștere a suprafeței agricole exploatate continuă și în acest an. În cadrul fermei am însămânțat cu rapiță 280 de hectare, iar restul de 700 de hectare urmează să fie însămânțate cu porumb. Prin integrarea noii ferme în nucleul Conțești, ajungem să exploatăm o suprafață totală de aproximativ 13.200 de hectare, o performanță remarcabilă, având în vedere că Holde a fost înființată în urmă cu mai puțin de cinci ani. În această perioadă, compania a capitalizat valoare ajungând să dețină patru nuclee în trei județe importante pentru domeniul agriculturii din România. Totodată, în urma investițiilor efectuate, fermele noastre dețin utilaje moderne, capacități de stocare extinse, precum și sisteme de irigații avansate. În plus, în ciuda perturbărilor care au avut loc în ultimii ani, am reușit să implementăm în permanență cele mai bune soluții, astfel încât să putem trece cu brio peste orice provocare”, a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.

Acesta a precizat faptul că pentru 2023, echipa Holde și-a propus să extindă suprafața agricolă și să ajungă la o exploatare totală de 15.000 de hectare până la finalul anului. Un pas mai aproape de obiectul companiei de a ajunge unul dintre cei mai mari jucători din domeniul agriculturii din România.

Valoarea celei mai noi tranzacții se ridică la 2 milioane de euro, din care Holde a plătit circa 1,2 milioane de euro din surse proprii, urmând ca restul să fie achitat până la finalul acestui an în mai multe tranșe.

Terenurile din cadrul fermei sunt operate în regim de arendă, iar în valoarea tranzacției sunt incluse atât baza agricolă proprie, precum și parcul de utilaje care vor fi integrate în nucleul Conțești.

În 2022, Holde Agri Invest a derulat investiții în valoare totală de 37,7 milioane de lei, finanțate din surse proprii și capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente și lărgirea suprafețelor exploatate.

Acestea au inclus achiziționarea fermei Conțești din județul Dâmbovița, cu o suprafață totală de 2.100 de ha de teren și care a devenit cel de-al patrulea nucleu Holde, după Roșiori, Videle și Frumușani, precum și achiziționarea de utilaje de ultimă generație, extinderea sistemului de irigații la ferma Frumușani, de la 125 la 275 de ha și mărirea capacității de depozitare de la Călinești, de la 10.000 la 15.000 de tone.

În prezent, Holde exploatează o suprafață totală agricolă de aproximativ 13.200 de hectare împărțită în patru nuclee – Roșiori, aproximativ 3.830 ha, Frumușani, circa 3.720 ha, Videle, aproximativ 2.300 ha și Conțești, circa 3.350 ha.

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI. În prezent, compania are o capitalizare de piață de138 milioane de lei.