Pentru a vedea aceste clipuri în avanpremieră, te invităm să te abonezi pe canalul nostru de YouTube. Abonează-te aici.
O imprimantă funcționează bine atunci când e conectată cu un cablu Ethernet la rețeaua casei, acolo unde ai conectat și laptopul sau calculatorul. De asemenea, funcționează bine și dacă e o imprimantă laser. Care apropo, nici nu mai sunt atât de scumpe. Dar cea mai mare parte dintre noi nu avem acasă imprimante laser, ci avem clasicele imprimante pe cerneală, Inkjet, fie cu cartușe, fie cu acele recipiente reîncărcabile cu sticluțe care au fost promovate în ultimele ani de Epson sau de HP. Ele sunt victima mea astăzi. Sau eu sunt victima lor.
Imprimantele sunt malefice de foarte multe ori, iar procesul de imprimare dacă ești un om care funcționează pe WiFi îl pregătești la fel de mult cum mi-am pregătit eu setup-ul pentru acest video. Imprimantele ar trebui să fie niște dispozitive simple. Am reușit să dezvoltăm laptopuri, telefoane, ceasuri inteligente, să facem lucrurile să se miște rapid, inteligență artificială. Dar nu am făcut o imprimantă să funcționeze normal.
Mai întâi e conectivitatea. Ca să printezi la o imprimantă trebuie să fie conectat la aceeași rețea de cele mai multe ori. Totul bine și frumos, doar că imprimantelor le plac rețelele 2,4 Ghz, nu cele 5 Ghz. Bineînțeles, mai ai și opțiuni de printare de la distanță, dar acelea funcționează îngrozitor de lent și nu ai niciodată confirmarea că ce ai trimis, să zicem acasă, de la birou, chiar a fost printat.
Apoi, odată conectată la WiFi, în numele economisirii energiei sau ceva imprimanta intră în stand by. Logica ne spune că dacă trimitem un document la imprimare acesta-i bate la ușă imprimantei, ea știe că e timpul să muncească. În 7 cazuri din 10 imprimanta nu se reconectează.
Urmează problema cartușelor. Din ce în ce mai mult producătorii te forțează să ai cartușe originale, produse chiar de ei. Foarte puține alte companii au cartușe compatibile. Totul e blocat din software, nimic altceva.