Multe activități au fost create gândindu-ne la diferitele modalități de predare din această perioadă, inclusiv predarea la distanță.

Pe lângă tutoriale de programare, anul acesta Hour of Code aduce în discuție un subiect unic despre care nu discută nimeni: securitatea online a elevilor.

În fiecare an, mii de elevi din întreaga țară învață în cadrul Hour of Code, noțiunile de bază din programare și descoperă că ceea ce astăzi este o simplă pasiune, mâine poate fi o carieră de succes.

”Știm că elevii toată țara sunt permanent conectați la tehnologie și îi încurajăm de fiecare dată să o utilizeze inteligent. În această ediție a evenimentului suntem foarte încântați că avem oportunitatea de a le oferi tuturor elevilor resurse actuale, gratuite, pe tema securității online, din cadrul programului Eroii Internetului. Așadar, anul acesta profesorii și părinții pot alege ca, pe lângă activitățile disponibile pe website-ul evenimentului, să discute și despre cetățenia digitală și despre cum pot utiliza mediul online în siguranță”, spun reprezentanții Adfaber, organizatorii Hour of Code în România.

Resurse offline pentru elevi

Fiecare copil merită să învețe informatică, indiferent de ce tehnologie are acasă. O serie de noi opțiuni interesante, neconectate la internet, de la partenerii Hour of Code de la Google, Kodable, iRobot sunt disponibile pentru cursanții cu conectivitate redusă sau deloc sau cu acces limitat la un dispozitiv.

Toți profesorii și părinții care doresc să parcurgă o oră de programare sau să discute cu copiii despre securitatea online în perioada 7-13 decembrie pot accesa resursele și se pot înscrie pe website-ul Hour of Code.