HP a anunțat laptopul 2 în 1 numit HP Elite Dragonfly și promite o autonomie uriașă. Acesta are sub un kilogram și este realizat din aliaj de magneziu și de aceea este posibilă obținerea unei asemenea greutăți pentru un laptop.

De aceea, compania susține că Dragonfly este cel mai subțire și compact laptop convertibil de business din lume. Ar trebui să fie și destul de rezistent deoarece are și standardul de rezistență MIL-STD 810G.

Pe lângă faptul că este atât de ușor, celălalt punct de vânzare al Dragonfly este autonomia uriașă a bateriei. Laptopul cu ecran de 13,3 inchi ar trebui să reziste timp de 24,5 ore cu o singură încărcare pe modul "performance". Dacă nu alegi acest mod atunci autonomia bateriei scade la 16,5 ore, ceea ce este și așa excelent.

Mai mult, compania promite o încărcare foarte rapidă și promite că bateria ajunge la 50% în doar 30 de minute. Deci ai putea să ai o autonomie de 12 ore după o încărcare de doar 30 de minute.

Acest lucru este posibil datorită respectării specificațiilor proiectului Athena de la Intel, viziunea companiei asupra laptopurilor viitorului. De aceea, HP Elite Dragonfly rulează un procesor Intel Core vPro, dar nu sunt menționate cantitatea de memorie sau spațiul de stocare.

Ecranul este unul 1080p și atinge un prag de luminozitate de 1000 de niți, dar dacă vrei autonomia aia de 24 de ore atunci trebuie să reduci luminozitatea la 400 de niți, ceea ce va fi mai mult decât ok în majoritatea situațiilor. Există opțiunea ca laptopul să fie echipat cu un ecran 4K, însă atunci autonomia bateriei va scădea cu siguranță.

Acesta se pune la vânzare pe 5 octombrie și prețul de pornire e de 1500 de dolari.