VIVE Cosmos este un sistem adaptabil de realitate virtuală (VR) premium pentru PC care se poate dezvolta de-a lungul timpului prin simpla schimbare a plăcii frontale a headset-ului, oferind în același timp imagini impresionante și confort pentru întreaga serie Cosmos.

Toate headset-urile VIVE Cosmos dispun de o serie de caracteristici ce oferă performanță și calitate superioare, indiferent de versiunea headset-ului și indiferent de unde începe călătoria Vive Cosmos.

Schimbarea plăcilor frontale: Datorită plăcilor frontale interschimbabile, utilizatorii Vive Cosmos își pot îmbunătăți experiența VR de-a lungul timpului. Accesul la actualizările viitoare în ceea ce privește funcționalitatea și performanța este la fel de simplu precum schimbarea plăcilor frontale.

Trecerea în VR: Datorită design-ului flip-up, Vive Cosmos permite utilizatorilor să treacă de la spațiul real la realitatea virtuală în doar câteva secunde. De asemenea, confortul și caracteristicile ergonomice oferite de Vive Cosmos fac ca experiențele VR să fie mai captivante și mai confortabile ca niciodată.

Imagine: Fiecare headset Vive Cosmos oferă un display cu o rezoluție combinată de 2880 x 1700 pixeli – aceasta având o creștere de 88% față de originalul Vive – oferind astfel o claritate superioară a textului și a graficii. Noile ecrane LCD reduc distanța dintre pixeli și minimizează efectul de screen-door.

VIVE Cosmos Elite

Vive Cosmos Elite combină performanța urmăririi externe cu flexibilitatea tehnologiei de urmărire internă-externă, astfel încât să satisfacă nevoile celor mai exigenți pasionați de VR.

Folosind tehnologia stației de bază Lighthouse, utilizatorii vor putea experimenta puterea și precizia sistemului de urmărire SteamVR. De asemenea, Vive Cosmos Elite este compatibil cu ecosistemul de periferice Vive, inclusiv Vive Tracker – oferind o libertate fără precedent pentru controlul VR – precum și adaptorul Vive Wireless pentru o experiență VR fără fir.

Vive Cosmos Elite include o placă frontală de urmărire externă preinstalată, 2 stații de bază SteamVR și doua controllere Vive. Placa frontală de urmărire externă poate fi utilizată cu versiunile 1.0 și 2.0 ale stațiilor de bază, precum și cu controller-ele originalului Vive sau Vive Pro și se poate înlocui cu ușurință cu placa frontală de urmărire internă-externă livrată odată cu originalul Vive Cosmos.

Vive Cosmos Elite este creat pentru jocuri de precizie precum Pistol Whip, Superhot și Audica, dar și pentru jocuri multiplayer precum Battlewake.

Pachetul Vive Cosmos Elite va fi disponibil începând cu sfârșitul primului trimestru al anului, pentru prețul de 999 de euro. De asemenea, placa frontală External Tracking se va lansa la nivel global ca accesoriu de sine stătător în al doilea trimestru al anului, pentru prețul de 199 Euro, ca o actualizare pentru Vive Cosmos, precum și pentru Vive Cosmos Play.

VIVE Cosmos XR

Vive Cosmos XR este o ediție de sine stătătoare a plăcii frontale modulare pentru Vive Cosmos, care va fi lansată în viitor și care, prin intermediul camerelor, aduce XR-ul de înaltă calitate în Vive Cosmos pentru prima dată. Debutând ca un kit de dezvoltare în al doilea trimestru al anului, Vive Cosmos XR dispune de un câmp vizual extern aproape complet, utilizând aproape în întregime display-ul VR (câmp vizual de până la 100 de grade) pentru a integra lumea reală și conținutul virtual.

De exemplu, Vive Sync, tool-ul de colaborare al companiei, va integra funcționalitățile Vive Cosmos XR, astfel încât obiectele virtuale să fie aduse în medii reale, oferind astfel noi opțiuni de colaborare pentru întâlnirile bazate pe realitatea virtuală (VR).

VIVE Cosmos Play

Vive Cosmos Play face trecerea la realitatea virtuală (VR) premium. Vive Cosmos Play utilizează patru camere pentru o urmărire internă-externă, care permit utilizatorilor să experimenteze realitatea virtuală și are abilitatea de a se dezvolta de-a lungul timpului pentru a răspunde cerințelor acestora.

Cosmos Play este ideal pentru aventurile și aplicațiile VR uzuale, precum Viveport Video, Angry Birds VR: Isle of Pigs, The Curious Tale of the Stolen Pets și A Fisherman’s Tale.

De asemenea, pentru utilizatorii business, precum si pentru muzee, Vive Cosmos Play oferă o opțiune VR mult mai accesibilă și mai simplu de utilizat pentru experiențe VR destinate publicului larg.

VIVE Cosmos

Pentru utilizatorii care își doresc mai multă înălțime atunci când folosesc urmărirea internă-externă, cele șase camere ale Vive Cosmos oferă urmărire îmbunătățită în plan vertical, datorită celor două camere suplimentare.

Vive Cosmos dispune de aceeași funcționalitate ergonomică, vizuală și modulară, fiind de asemenea compatibil cu adaptorul Wireless. Produsul este disponibil în prezent la prețul de 829 de euro, iar placa frontală cu șase camere va fi disponibilă ca accesoriu de sine stătător începând cu al doilea trimestru al anului, la un preț recomandat de 199 de euro.

Precomenzi și alte informații

Vive Cosmos Elite va fi disponibil pentru precomenzi începând cu 4 martie la retailerii locali. Alte informații referitoare la precomandă, prețurile sau disponibilitatea seriei Cosmos vor fi dezvăluite în decursul lunilor următoare.