Vive Cosmos este cel mai recent sistem de realitate virtuală (VR) premium pentru PC. Cosmos dispune de o rezoluție combinată de 2880 x 1700 pixeli – o creștere de 88% față de originalul Vive. Noile ecrane LCD reduc distanța dintre pixeli și, combinate cu ecranele reale RGB, minimizează efectul de screen-door.

Noul sistem de urmărire (tracking) Vive oferă o configurare simplificată, care face ca trecerea în realitatea virtuală să fie mai rapidă și mai ușoară datorită celor șase camere cu senzori pentru o urmărire internă-externă.

Designul flip-up permite utilizatorilor să treacă de la spațiul real la realitatea virtuală în doar câteva secunde – fără a întrerupe însă călătoria VR.

Totodată, Cosmos dispune de controlere complet reproiectate, care maximizează funcționalitatea în VR și oferă confort extins în timpul sesiunilor lungi de joc. De asemenea, Cosmos este compatibil cu adaptorul Vive Wireless, disponibil pentru acei utilizatori care vor să se miște în VR fără a fi legați de un cablu.

Cu un design frontal modular, Vive Cosmos este cel mai versatil headset premium VR de până acum.

Primul mod oficial, anunțat astăzi, este modul Vive Cosmos External Tracking pentru utilizatorii care doresc să utilizeze în continuare stațiile de bază Lighthouse existente pentru scenariile de urmărire și care, totodată, vor să se bucure de avantajele performanțelor superioare Vive Cosmos.

Cosmos va fi lansat în România pe 3 octombrie pentru prețul de pornire de 829 Euro și va fi disponibil pentru precomenzi începând cu 12 septembrie.

Fiecare client care va face precomandă pentru VIVE Cosmos până pe 2 octombrie va găsi în cutie un cod promoțional pentru cele 12 luni gratuite de Viveport Infinity. Viveport Infinity oferă acces nelimitat la sute de aplicații VR și jocuri, cum ar fi Fisherman’s Tale, Fujii și Ninja Legends, precum și clipuri video premium de la branduri de top, precum GoPro, Discovery Channel și Animal Planet