Viitorul smartphone-urilor Huawei stă în balanță și depinde de sfârșitul războiului economic dintre SUA și China.

Compania din China se pregătește să-și lanseze următorul flagship, Huawei Mate 30 și versiunea Pro, însă Google a transmis semnale că aceste telefoane nu vor putea folosi aplicațiile gigantului american. Totuși, totul pare să meargă înainte și chinezii anunță data de lansare a viitoarei serii Mate.

Așadar, Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro se vor lansa pe 19 septembrie în München, Germania. Compania susține că e timpul să se completeze cercul, ceea ce sugerează un design circular al camerei foto de pe spate. Am văzut deja imagini cu spatele telefonului, cu carcasele și deja știm că cei patru senzori foto vor fi așezați într-un sistem circular pe spate. Alte zvonuri sugerează că Mate 30 Pro va folosi doi senzori de 40 megapixeli.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, este de așteptat ca noile telefoane să aibă cel mai nou procesor al companiei, Kirin 980, ce urmează să fie anunțat în cadrul târgului IFA din Berlin. Ecranul OLED se va întinde până la 6,7 inchi (versiunea Pro) și Huawei Mate 30 Pro se va încărca foarte repede la 55 de wați.

Marea necunoscută este legată de sistemul de operare. Nu știm dacă va veni cu Android Pie (9) sau cu Android 10. Chinezii au construit Harmony OS, drept alternativă la Android, dar este puțin probabil să fie implementat pe acest telefon.

Toate misterele vor fi deslușite pe 19 septembrie și vom vedea ce plan au chinezii.