Producătorul chinez de telefoane, al doilea jucător de pe piața internațională de profil, este acuzat de fraudă bancară, obstrucționarea justiției și furt tehnologic. Potrivit BBC, aceste acuzații pot duce la o escaladare a tensiunilor din China și Statele Unite.

Împotriva companiei și a directorului său există, în total, 23 capete de acuzare, printre care fraudă bancară cu scopul de a evita sancţiunile americane împotriva Iranului, spălare de bani, obstrucționarea justiției, furt de tehnologie de la compania T-Mobile (ar fi fost furată tehnologia folosită pentru a testa durabilitatea smartphone-urilor). În acest moment, atât CFO-ul companiei, Meng Wanzhou, cât și compania Huawei neagă acuzațiile care li se aduc de către oficialii americani.

La începutul lunii decembrie 2018, Meng Wanzhou, care este și fiica fondatorului Huawei, a fost arestată în Canada, la cererea autorităților americane, sub suspiciunea de fraudă cu scopul de a evita sancţiunile împotriva Iranului. Ulterior, Meng, CFO-ul Huawei, a fost eliberată după plata unei cauțiuni în valoare de 7,6 milioane de dolari.