Huawei Mate Pad Pro 5G este o tabletă cu un ecran cu o diagonală de 10,8 inci care are conectivitate 5G, poate funcționa cu un stylus și are încărcare wireless. Astfel, tableta s-ar putea încărca fără fir destul de repede la 27 de wați. Mai mult Mate Pad Pro 5G face posibilă și încărcarea wireless inversă și astfel ți-ai putea încărca telefonul sau căștile cu tableta la 7,5 wați.

Ramele negre ale tabletei sunt destul de mici și Huawei susține că Mate Pad Pro 5G are un raport de ecran la corp de 90%. După cum ne-am obișnuit de la telefoane, ecranul este perforat în colț pentru a face loc unei camere de selfie.

Rezoluția display-ului este de 2560 x 1600 de pixel și rata de aspect este de 16:10. Pentru că are conectivitate 5G tableta funcționează cu ajutorul procesorului Kirin 990 5G, iar bateria este de 7250 mAh.

Poți folosi și un stylus cu această tabletă pentru a lua notițe sau pentru a desena. Stylusul Huawei se încarcă tot wireless direct de la tabletă. Compania chineză susține că o încărcare de 30 de secunde a stylusului îți permite o folosire de 10 minute.

La fel ca și în cazul laptop-urilor, și pe această tabletă poți conecta prin NFC un telefon. Astfel ai putea să ai aplicații de telefon deschise pe tabletă și poți să răspunzi la mesaje sau să vezi notificările fără să mai atingi telefonul.

Tableta Huawei va fi disponibilă în versiuni 4G și 5G și cu un spațiu de stocare între 128 și 512 GB. Memoria RAM este aceeași este de 6 sau 8 GB. Pentru 5G trebuie să dai cel puțin 799 de euro, pentru 4G prețul este de 599 de euro (versiunea cu 6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare) și modelul doar cu Wi-Fi începe de la 550 de euro.