Cel mai nou model de laptop din familia Huawei, MateBook 13, are un ecran IPS de 13 inci, cu o rezoluție de 2160 x 1440, 200 PPI, oferind utilizatorului o experiență de vizionare 2K.Ecranul are o rată de contrast de 1000:1, gamă de culori 100% RGB și senzor de lumină. Laptopul are un raport ecran-corp de 88% și un unghi de vizualizare de 178 de grade.

HUAWEI MateBook 13 are o greutate de aproximativ 1,3 kg și o grosime de 14,9 mm. Construit din aliaj de aluminiu, laptopul are un finisaj tăiat în diamant pe fiecare colț, oferindu-i un aspect premium ultra-modern. Pentru a-i spori portabilitatea, HUAWEI MateBook 13 a fost dotat cu o baterie de mare capacitate și funcție de încărcare rapidă, ce încarcă bateria până la 50%, după numai 30 de minute petrecute conectat la priză. De asemenea, încărcătorul laptopului suportă și funcția de încărcare HUAWEI SuperCharge pentru anumite smartphone-uri Huawei.

Procesorul AMD Ryzen 7 3700U alături de un SSD PCIe NVMe de mare viteză și arhitectura dual-channel RAM DDR4, oferă o viteză de procesare bună ce permite rularea mai multor programe în același timp. Viteza maximă de citire și scriere a fost îmbunătățită cu peste 50%, conform testelor efectuate în laboratoarele Huawei, comparativ cu proiectarea memoriei cu un singur canal, reducând dramatic timpii de așteptare în timpul rulării programelor sau stocării și citirii datelor.

De asemenea, HUAWEI MateBook 13 vine cu sistemul de operare Windows 10 Home preinstalat și permite conexiunea facilă cu alte echipament prin intermediul funcției Huawei Share. Aceasta permite partajarea unui singur ecran între HUAWEI MateBook 13 și un smartphone Huawei, în care utilizatorii pot trage fișiere de la o interfață de utilizator la cealaltă pentru a transfera fișiere și pot vizualiza conținutul salvat în smartphone direct pe laptop. Perifericele conectate la laptop pot fi, de asemenea, utilizate pentru a naviga pe smartphone, oferind utilizatorilor de laptop acces fără probleme la aplicațiile mobile fără a comuta dispozitivul.