EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din 5 țări europene (Cehia, Portugalia, România, Spania și Turcia) și este implementat în România de Impact Hub Bucharest.

Obiectivul EWA este de a motiva femeile antreprenor aflate într-o etapă incipientă să-și valorifice puterea, să își conștientizeze capacitatea de a avea succes și a depăși obstacole, să le echipeze cu încrederea, cunoștințele și comunitatea adecvate pentru a începe și a dezvolta cu succes afaceri durabile.

Idei de afaceri în domeniul agroalimentar - Cui i se adresează?

EWA se adresează femeilor din România, care pot propune idei de afaceri dezvoltate în agricultură sau industria alimentară, cu vechime de maxim 2 ani pe piață.

”Am lansat acest program pentru că mai ales în zonele rurale, creativitatea și potențialul antreprenorial al femeilor este o sursă de creștere economică subexploatată care merită dezvoltată. Comisia Europeană lucrează cu țările din UE pentru a depăși aceste provocări și a încuraja mai multe femei în a-și lansa propriile companii. ”, a spus Oana Craioveanu, cofondator Impact Hub Bucharest.

Cum se desfășoară programul EIT Food?

Înscrierile sunt gratuite și deschise până pe 15 iunie, pe acest site.

În urma selecției făcute de organizatori, 10 antreprenoare din România vor fi susținute în dezvoltarea unor idei de afaceri din domeniul agroalimentar și vor primi mentorat personalizat și training devenind parte din comunitatea EIT Food.

După selecție, ele vor participa la 3 evenimente principale ce vor avea loc pe parcursul celei de-a doua jumătăți a anului, din iulie până în decembrie 2020:

  • Eveniment de matchmaking
  • Workshop de business
  • Eveniment de pitching și networking

Participantele vor avea posibilitatea de a câștiga până la 10.000 de euro, de a descoperi alte programe EIT Food și acces la investitori, business angels și cooperative, care o sa le ajute să ducă afacerile lor la următorul nivel.