Nu există un rețetă clară care îți poate propulsa afacerea în rândul celor evaluate la un miliard de dolari, însă ai putea urmări tendințele de pe piață pentru a te asigura că ai idei de afaceri pe care merită să le dezvolți pe termen lung și să le finanțezi.

Collibra este cel mai nou unicorn european – startup-ul are birouri în Belgia și în Statele Unite - reușind să atragă o investiție în valoare de 100 de milioane de dolari de la CapitalG, vehiculul investițional al Google, după cum anunță Tech.eu.

Idei de afaceri - business-ul celui mai nou unicorn european

În esență, startup-ul belgian oferă soluții bazate pe inteligența artificială, prin care companiile pot să găsească și să interpreteze datele din organizație, date de care au nevoie pentru a lua decizii informate în ceea ce privește evoluția și dezvoltarea business-ului. De obicei, prin prisma cantității mari de informații, sunt detalii care se pierd sau sunt îngropate prin mii de giga de date.

După cea mai nouă rundă de investiții, care duce totalul finanțărilor primite la 233 de milioane de dolari, Collibra își dorește să extindă capacitățile de procesare a datelor prin AI și machine learning atât pe propria platformă cloud-native, cât și pentru echipele din companiile alături de care lucrează.

Collibra are în prezent peste 300 de clienți din întreaga lume, din industrii precum servicii financiare, sănătate, retail sau tehnologie.