Programul dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest pentru al doilea an consecutiv, oferă celor 10 participante mentorat personalizat, sesiuni de networking, conexiuni și acces la o platformă digitală internațională cu posibilitatea de a primi finanțare de până la 10.000 euro.

Empowering Women in Agrifood: cele 10 antreprenoare selectate în program

 • Ana-Maria Ilie – Băuturi fermentate pe bază de ceai verde și miere neprocesată ce oferă consumatorului beneficii pentru sistemul imunitar și digestiv, susținând producătorii locali.
 • Annamaria Kiss – Servicii de urban edible landscaping- peisagistică productivă, dedicate pasionaților de grădinărit de toate vârstele care activează în mediul urban și adepților stilului de viață sănătos și sustenabil.
 • Cristiana Necula – Produse de tip pachete premium ce conțin diverse sortimente de cereale, semințe oleaginoase și leguminoase pentru boabe provenite din agricultură sustenabilă regenerativă.
 • Eugenia Ana Bucur – Biscuiți cu acțiune hipoglicemiantă care contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2, sindrom metabolic sau obezitate.
 • Eva Csutak – Gama de alimente Foodwellness: produse fară aditivi din zona deserturilor, BioFood-produse din materii prime bio, produse personalizate pentru persoane cu diverse intoleranțe sau afecțiuni.
 • Ioana Verebi – Soluție de monitorizare a sănătății culturilor viiticole prin folosirea unui sistem digital bazat pe observația culturilor cu drone și intervenție specifică și țintită asupra plantelor bolnave.
 • Ioana Miruna Toanchina – Producerea de prăjituri și confecții raw-vegane preparate după rețete adaptate inclusiv diverselor afecțiuni precum diabetul, livrate direct catre consumator.
 • Raluca Sorina Hladiuc - Aplicație mobilă pentru grădinărit ce își propune să educe populația din mediul urban mai ales despre agricultura organică la scară mică, dar și în cultivarea unei grădini ca hobby, chiar și în spatii restrânse.
 • Raluca Oancea – Producție de afine bio într-o fermă specializată cu lanț de distribuție scurt, de la plantație direct la consumator.
 • Stefania Filip – Produse de tip gemuri, dulcețuri și sucuri naturale obținute prin presare la rece fără adaos de zahăr, conservanți sau adaosuri chimice, folosind materii prime locale.

În cadrul programului antreprenoarele se vor întâlni cu 10 mentori pregătiți să le ofere cele mai bune sfaturi pentru dezvoltarea ideilor și a planului de business. Totodată, antreprenoarele vor participa și la evenimentele principale care vor avea loc din iulie până în decembrie 2021: Matchmaking, Masterclass de business și evenimentul de Pitching & Networking.

Cei 10 mentori din program sunt:

 1. Mădălina Cocan - Marketing Manager, Lăptăria cu caimac
 2. Romeo Vasilache – Director executiv, Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii
 3. Mircea Vădan - Manager/Board Member, Activize.Tech/Cluj Startups
 4. Gabriela Enescu – Partener Uppercase- Peregrin
 5. Cristina Chiriță - Expert Entrepreneurship and Innovation Ecosystems
 6. Mihai Mihu - Coordonator proiecte, Asociatia Creștem România
 7. Ștefania Cristescu – Director Marketing și Comunicare, Patria Bank
 8. Stelian Burduhos – Fondator, HORECA LAND ROMANIA
 9. Dana Lupșa-Tătaru- Fondator, Brand Alchemist
 10. Lucia Radu- Project Manager, Impact Hub Bucharest

Empowering Women in Agrifood: Ce urmează?

Antreprenoarele vor participa la 5 evenimente principale ce vor avea loc pe parcursul celei de-a doua jumătăți a anului, din iulie până în decembrie 2020:

 • Eveniment de prezentare a programului – 5 iulie
 • Eveniment de matchmaking mentor – mentee – 9 iulie
 • Workshop de business – august
 • Eveniment Masterclass-training si pregatire si eveniment deschis cu invitați din domeniu- septembrie
 • Eveniment de pitching și networking – finalul lunii noiembrie

Participantele vor avea posibilitatea de a câștiga până la 10.000 de euro, de a descoperi alte programe EIT Food, precum și acces la investitori, business angels și cooperative, care o să le ajute să ducă afacerile lor la următorul nivel.

Empowering Women in Agrifood este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 80 de femei antreprenor din 8 țări europene (Lituania, Portugalia, România, Spania, Bulgaria,Grecia, Polonia și Turcia) și este implementat în România de Impact Hub Bucharest.

Mai multe detalii despre program sunt disponibile pe https://www.impacthub.ro/ewa-empowering-women-in-agrifood/.

Idei de afaceri în domeniul agro-alimentar

La ediția Empowering Women in Agrifood 2020, un program dezvoltat de EIT Food și implementat în România de Impact Hub Bucharest, au participat 50 de femei antreprenor din cinci țări europene (Cehia, Portugalia, România, Spania și Turcia).

Ediția pilot s-a desfășurat pe parcursul a cinci luni de mentorat personalizat și sesiuni de networking, iar la finalul programului, cele 10 participante finaliste au susținut pitch-urile în fața juriului și au expus progresul înregistrat, precum și intențiile de dezvoltare a business-ului și nevoile identificate.

Două dintre acestea au fost desemnate câștigătoare, Ibolya Oprea, fondatoarea Reset și câștigătoare a sumei de 5.000 de euro și Cosmina Dinu, fondatoarea Fermei de păsări pășunate și câștigătoare a sumei de 10.000 de euro.