Chiar dacă e august, încă mai poți începe să faci ceva bani. Sau poți să te gândești de pe acum cum să faci bani pentru vara care vine ca să poți să petreci liniștit la Vama Veche fără să fii nevoit să ceri bani de țigări pe străzile stațiunii.

Iată câteva idei de afaceri interesante pe care le poți lua în considerare.

Editare video sau grafică

Dacă ești pasionat de computere, poți învăța de unul singur să editezi video sau să faci grafică. Să înveți să editezi video nu durează foarte mult și poți deveni profesionist în câteva luni în care să înveți secretele programelor. Trebuie să ai un calculator bun, care să te ajute și la gaming, și poți învăța Adobe Premiere, Sony Vegas sau alte programe de editare. De asemenea, poți să înveți să faci și grafică. Acest lucru te poate ajuta să iei câteva proiecte freelance, pe site-uri de specialitate sau să-ți faci un site al tău. E o meserie la mare căutare. Învață, de asemenea, să lucrezi în formate noi, cum ar fi Instagram Stories, pentru că și acestea au o foarte mare creștere.

Reseller în comerț online

O idee bună dacă știi marketing și ai câțiva bani puși deoparte e să devii reseller de produse pe internet. Poți încerca și metoda dropshipping, adică să comanzi de pe Aliexpress sau Alibaba și să vinzi pe Amazon. Nu trebuie să te duci la cursuri de specialitate, pentru că sunt multe asemenea, dar poți încerca pe o cantitate mică de produse pentru a vedea cum arată procedurile și cât de ușor te descurci. Ideea de bază e să găsești produse care să fie căutate și care să aibă totuși un grad de unicitate.

Idei de afaceri pentru tineri - Pregătire la materii sau limbi străine

Pe vară și nu numai poți să faci pregătire la materiile la care te descurci foarte bine. Dacă știi matematică, fizică, informatică sau limbi străine, ai putea să faci pregătire la prețuri mai avantajoase decât le au profesorii tăi și ai putea câștiga în plus pentru câteva ore petrecute în weekend. Ajungi la copii prin recomandări de la alți părinți.

Îngrijitor de copii sau bătrâni

Poți să faci o afacere alături de mai mulți colegi în care să oferiți servicii de îngrijore la domiciliu pentru bătrâni sau copii. Puteți să scoateți bătrânii în parc, la spectacole, să găsiți activități interesante pe internet la care să-i însoțiți. De asemenea, puteți să vă extindeți și în zona de babysitting tradițional, deși aici e mai complicat. Va trebui să începeți cu prieteni ai familiei, pentru a le câștiga încrederea, mai ales dacă nu aveți experiență.

Tururi turistice pentru străini

În străinătate sunt la modă tururile organizate prin orașe de către tineri, care oferă informații mai puțin cunoscute despre acea urbe. De asemenea, organizează tot felul de evenimente și deplasări în locurile cele mai cool și moderne din oraș. Străinii intră pe TripAdvisor și văd Casa Poporului în București, dar nu știu la fel de bine locurile bune unde să mănânce sau cele mai mișto rooftop-uri. Așa că apucă-te de treabă cu niște colegi, selectează cele mai cool locuri din București, fă tururi tematice și fă-ți un site. Apoi începe să-l promovezi în grupurile de turism.

Foto credit - Anna_Om/DepositPhotos