Constând într-o serie de cutii de depozitare cu șanțurile specifice LEGO și un set special de piese LEGO, noua colecție BYGGLEK își propune să încurajeze joaca și să aducă mai multă distracție în procesul de depozitare de acasă. Colecția BYGGLEK va fi disponibilă în magazinele IKEA de la 1 octombrie.

Vorbind despre produs ca soluție creativă, Rasmus Buch Løgstrup, designer LEGO Group, a declarant că „BYGGLEK este mai mult decât o cutie. Este, în același timp, un spațiu de depozitare, cât și unul de joacă. BYGGLEK oferă familiilor o gamă de produse care ajută la crearea de spațiu pentru joaca de zi cu zi – prin alimentarea creativității, făcând posibilă joaca împreună.”

Gama BYGGLEK este formată din 4 produse diferite – un set de 3 cutii mici, două seturi de cutii mai mari și un set de cărămizi LEGO, pentru a da startul jocului. BYGGLEK poate fi folosit cu orice element LEGO existent și viitor, deoarece șanțurile prezente pe capac și în partea din față fac parte din sistemul LEGO de joc. Mecanismul LEGO le permite copiilor să construiască și să reconstruiască propriile povești, iar prin acest proces să-și dezvolte abilitățile esențiale ale secolului XXI – cu BYGGLEK sperăm să extindem experiența de joc LEGO prin oferirea de soluții de depozitare creative și amuzante, care sunt pe cât de distractive, pe atât de funcționale.

În IKEA Play Report, IKEA a întrebat copiii ce își doresc, iar 47% dintre ei au spus că ar vrea mai mult timp de joacă cu părinții. În același timp, 90% dintre părinții intervievați consideră că jocul este important și esențial pentru bunăstare și fericire. În LEGO Play Well Study 2020, părinții recunosc că este important să își lase copiii să se joace, dar și modul în care aceștia se joacă. 8 din 10 sunt de acord cu faptul că dezordinea din timpul jocului îi fac pe copii să se simtă liberi și îi ajută să-și dezvolte creativitatea (85%). Cu toate acestea, 1 din 2 părinți sunt îngrijorați de dezordinea produsă de copii când se joacă și au instinctul de a face ordine în spațiul respectiv chiar în timpul jocului (51%). 9 copii din 10 confirmă această realitate, spunând că părinții le sugerează să facă ordine în timpul în care ei încă se mai joacă (90%).