Platforma funcționează după principiile unui forum deschis și propune un parcurs structurat pentru reprezentanții afacerilor înregistrate în program. Astfel, afacerile înscrise sunt invitate să își prezinte compania, oferta comercială și nevoile concrete, iar ulterior urmează un parcurs accelerat de transformare digitală a afacerii, ghidat de specialiști în domeniu.

Înregistrarea în programul IMM in Online oferă de asemenea acces asincron la:

- Centrul De Resurse: informații verificate, bune practici, studii de caz.

- Zona de Experți în finanțare, marketing online sau expertiză juridică.

- Bartere între IMM-uri: un cadru experimental de colaborare moderată.

- Produse IT personalizate dezvoltate de absolvenții Generației Tech - tineri cu competențe digitale și de programare avansate.

- Comunitatea națională IMM în Online: recomandări, schimb de experiență, dialog.

Înscrierile în cadrul platformei IMM în Online se fac accesând acest link.

Înrolarea în program presupune identificarea prin CUI si este deschisă până la finalul lunii iulie 2020 pentru reprezentanți sau angajați ai IMM-ului.

Programul, aflat în stadiu pilot, se adresează firmelor românești din toata țara, care caută soluții practice de a-și digitaliza rapid afacerea.

Potrivit cifrelor oficiale, doar 47% din firmele înregistrate în România dețin un website și doar 5% utilizează social media, în comparație cu media UE de 77%, aflându-se astfel la coada clasamentului european în materie de digitalizare.

Programul IMM in Online, dedicat antreprenorilor, vine în continuarea eforturilor Digital Nation de abilitare digitală a profesioniștilor din România, după ce peste 15% din cadrele didactice din toată țara au urmat cursul Profesor în Online, de formare în predarea online. Am povestit pe larg despre acesta din urmă într-un interviu realizat cu Paul Apostol, fondatorul Digital Nation.