Joi, 10 septembrie 2020, de la ora 14, Ingenius Hub, prin rețeaua Ingenius NET, organizează online o onferință cu tema ”Digitalizarea IMM-urilor cu fonduri europene și modul cum poți obține finanțare pentru implementarea proiectului de digitalizare”.

În cadrul evenimentului, care începe la ora 14, 6 companii vor prezenta soluții aplicate disponibile în acest moment pentru diverse etape de digitalizare a unei afaceri, de la automatizarea unor procese, aplicații software, echipamente, platforme e-commerce, cybersecurity, cloud până la dezvoltarea de soft la comandă.

În același timp, vor fi prezentate și soluțiile de finanțare nerambursabile pentru digitalizarea afacerilor, disponibile până la sfârșitul anului 2020.

Conferința este gratuită. Mai multe informații și acces pentru a vă rezerva locul virtual în cadrul evenimentului găsiți aici: https://ingenius-hub.eu/6-60/#inscriere.

”Digitalizarea IMM-urilor în România este deja un proces întârziat. Suntem mult în urmă în toate industriile, ceea ce e un paradox dat fiind competențele recunoscute ale programatorilor români și locul fruntaș pe care în avem în topul global pentru calitatea și acoperirea infrastructurii de IT&C. Este imperios necesar să ajungem cât mai mulți dintre noi în secolul XXI. Programul guvernamental de digitalizare este insuficient, dar este un prim pas în direcția corectă. Sper să își atingă obiectivul și să nu ne rezumăm la site-uri și platforme de e-commerce”, afirmă Rodica Lupu, fondator Ingenius Hub.

Peste 60% dintre firmele care nu au putut opera în starea de urgență au recunoscut că nu au digitalizat compania și că acest lucru s-a datorat costurilor prea mari pe care le presupune digitalizarea și pe care nu și le permit.

Acest procent a rezultat din cercetarea pe care Ingenius Hub, prin rețeaua Ingenius NET, a realizat-o în perioada aprilie- mai 2020. Pandemia a prilejuit înțelegerea importanței adoptării de instrumente digitale în toate companiile indiferent de industrie sau activitate, demarând o legatură directă între firmele care au performat în pandemie și nivelul lor de digitalizare.

Ingenius NET este un proiect Loop Operations, care reunește autorități publice, universități, patronate și companii din regiuni și industrii diferite, care beneficiază de o platformă cu circuit închis de informare, consultare cu privire la acte normative sau inițiative ale mediului privat, precum și de facilitare a generării de proiecte strategice în parteneriate multi-regionale.