Evenimentul își propune să inspire o schimbare, dar și să găsească soluții, pentru a răspunde provocărilor actuale.

”Importanța unui eveniment ca Women of Romania este legată de faptul că, an de an, atragem atenția asupra unui status-quo, a nevoii de a renunța la stereotipuri, a creării unui cadru în care toleranța, respectul și egalitatea depășesc diferențele de gen. Anul acesta, ne bucurăm să fim, alături de fiecare dintre participanții noștri, o voce a echilibrului și a evoluției și să punem în centrul atenției oameni care luptă pentru schimbare”, a declarat Oana Craioveanu, CEO și Cofondator Impact Hub Bucharest.

Conform Gender Equality Index 2017, România înregistra o creștere de doar 2,5 puncte, ceea ce o situa pe locul 25 și reprezintă un progres redus. Pe de o parte, vedem schimbări pozitive în domenii precum sănătatea sau cel financiar, dar ne confruntăm cu provocări în câmpul muncii, în raporturile de putere sau al management-ului timpului.

Viitorul nostru este modelat de deciziile și acțiunile noastre de astăzi, iar egalitatea joacă un rol important în construirea unei lumi mai bune. Impact Hub abordează problema egalității de gen la Women of Romania, unde vor fi prezenți peste 150 de antreprenori și lideri de business, pentru o zi de discuții și dezbateri autentice.

Printre invitații acestei ediții se numără: H.E. Michele Ramis (Ambasada Republicii Franceze în România), Alina Kasprovschi (Fundația Comunitară București), Sandra Gatejeanu Gheorghe (Ministerul Afacerilor Externe), Ian Tilling (Casa Ioana), Lucia Costea (Secom), Oana Craioveanu (Impact Hub Bucharest).

Discursurile și panelurile se vor concentra asupra diverselor perspective pe care le putem avea în abordarea egalității de gen și care intră sub umbrela conceptului #BalanceforBetter: pașii spre progres, imaginea internațională, afacerile de familie conduse de femei, inițiative pentru femei.

Agenda și lista completă a speakerilor, precum și detalii despre participare sunt disponibile pe site-ul www.womenofromania.com.

Impact Hub Bucharest este o organizație ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale. Vei găsi aici spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente. Puteți afla mai multe detalii despre ce face echipa Impact Hub Bucharest accesând anunțul de pe platforma BizTool.ro.