Imagine precisă și protecție pentru vederea medicilor

Progresul tehnologic în domeniul medical realizat la nivelul celor mai mici detalii ne arată îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește calitatea actului medical, creșterea acuratetei stabilirii unui diagnostic a conduitei terapeutice și totodată cooperarea pacienților cu metodele paraclinice de diagnostic”, explică dr. Florin Codău.

Odată cu dezvoltarea tehnologiilor pentru consumatori, standardele medicale au evoluat în concordanță, iar ecranele cu dimensiuni de 27 de inci, rezoluție UltraHD 4K - 8 MP și tehnologie IPS oferă o calitate foarte bună a imaginii, care împreună cu unghiurile de vizualizare largi fac evaluările medicilor mai ușoare și mai precise. Astfel, în cazul echipelor de medici, imaginile pot fi văzute simultan pe același monitor de mai multe persoane, la cea mai înaltă calitate și cu o schimbare infimă a culorilor, pentru o evaluare clinică de succes.

Tehnologiile de tip Flicker Safe, integrate în monitoarele medicale ale producătorului sud-coreean LG Electronics, protejează ochii împotriva oboselii, eliminând practic pâlpâitul, în timp ce Reader Mode oferă condiții optime pentru utilizarea monitorului perioade lungi, reducând lumina albastră care afectează vederea în timp.

Certificare DICOM pentru claritatea nuanțelor de gri

Tonurile culorilor sunt extrem de importante, ele pot înclina balanța către un diagnostic sau altul. Pentru cea mai precisă și constantă nuanță în imaginile medicale, în liniile de producție LG Electronics este măsurat și setat în parte fiecare dintre tonurile nuanțelor de gri pentru a obține un monitor care să îndeplinească cerințele DICOM Partea 14 (DICOM = standard aplicat caracteristicilor tonului din nuanțele de gri ale monitoarelor folosite în domeniul medical).

În plus, monitoarele LG dispun și de un senzor care măsoară stabilitatea luminozității luminii de fond și compensează automat fluctuațiile de luminozitate cauzate de îmbătrânirea ecranului, pentru o afișare constantă și stabilă pe toata durata de utillizare.

De ce este importantă redarea cât mai precisă a nuanțelor de gri?

Nuanțele de gri sunt prezente în fotografia monocromatică ( alb-negru ) și nu numai. Este nevoie de un gradient fin și o reprezentare cât mai exactă pentru a putea prelucra conținutul vizual cât mai corect posibil. Importanța tonurilor de gri și vizualizarea lor pe monitor este esențială. Panourile IPS cu 8 biți sau 10 biți se descurcă cel mai bine în a afișa nuanțele de gri cât mai fin posibil. De asemenea, contrastul static al unui panou oferă viața imaginilor și ne face să percepem diferențele de luminanță între toate nuanțele de culoare furnizate de un monitor în momentul afișării”, spune Ștefan Constantin (fotograf, blogger, editor foto&video – GhidulDSLR.ro).

Monitorul medical LG 27HJ712C poate fi una dintre cele mai bune alegeri de display-uri atunci când vine vorba de domeniul medical și de tehnica de imagistică, acesta luand in calcul o serie importanta de cerinte ale medicilor si contextului de diagnostic.