În același timp, aceștia pot plăti factura la apă și prin aplicația mobilPay Wallet, dezvoltată de NETOPIA Payments, fie prin scanarea codului QR afișat în pagina de plată pe site-ul www.contulmeu.apaalba.ro sau direct din aplicație, prin salvarea facturii o singură dată în baza codului de abonat.

Potrivit datelor companiei, peste 300.000 de oameni din județul Alba pot accesa noile metode de plată. Aceasta se întâmplă în urma unui parteneriat încheiat între NETOPIA Payments și compania SC APA CTTA SA, operatorul care furnizează și prestează servicii de alimentare cu apă și canalizare din județul Alba.

În prezent, platforma pentru plată online se adresează doar clienților actuali ai companiei SC APA CTTA SA, înregistrarea fiind permisă prin tastarea codului de client unic, afișat pe factura de servicii. Platforma facilitează accesul permanent la situația contului de client, la toate datele de consum și parametrii lor, la toate facturile emise din momentul activării contului, oferind posibilitatea de descărcare a facturii în mod electronic. Totodată, utilizatorii pot primi notificări de atenționare în mod automat din partea furnizorului de apă, cum ar fi, de exemplu, sistarea apei în zona lor, pe o anumită perioadă de timp sau pot trimite sesizări către operatorii SC APA CTTA SA, putând primi un răspuns de la aceștia în mesageria contului lor.

”De acum locuitorii din Alba își pot plăti factura la apă în câteva minute chiar din confortul casei, de pe orice dispozitiv pe care îl au la îndemână, printr-un serviciu rapid și gratuit, fără niciun cost suplimentar. Ne dorim ca inovația pe care o aducem în serviciile simple să le ușureze tot mai mult viața utilizatorilor noștri care, astfel, pot scăpa de timpul petrecut lunar la casierie. Salutăm și sprijinim această inițiativă a SC APA CTTA SA și ne dorim să devină un exemplu pentru toți furnizorii de servicii din țară”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA Payments.

Agenția web dezvoltatoare a portalului artON media împreună cu procesatorul de plăți NETOPIA Payments pun de asemenea la dispoziția clienților și soluția de plată a facturilor SC APA CTTA SA prin aplicația mobilPay Wallet, unde pot finaliza plățile rapid, direct de pe telefonul mobil sau tabletă. Lansată anul acesta, în luna iunie, versiunea 2.0 a aplicației mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android.

Peste 6.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile NETOPIA: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS. În 2013, compania a lansat mobilPay Wallet. Este o soluție complet gratuită pentru utilizatori, iar plățile se fac instant din aplicație sau prin scanarea codului QR afișat la casele de marcat sau pe pagina de plată a magazinelor online.

Fiecare plată este securizată, iar utilizatorii mobilPay Wallet pot realiza plăți, în mii de locuri, online sau offline: la casele de marcat Carrefour Hipermarket și Carrefour Market, Selgros, Carrefour Express Pronto și Cora, facturi de telefonie, internet și TV (Orange, Vodafone, UPC, Telekom), facturi de utilități, reîncărcarea de cartele prepaid, transport public în diferite orașe ale țării, parcări, întreţinere la bloc sau la restaurant.