Astfel, administratorii unor grupuri ar putea ajunge să le ceară bani utilizatorilor care doresc să facă parte din acestea. Tariful pornește de la 4,99 de dolari/lună și poate ajunge la 29,99 de dolari/lună, scrie The Verge citând un anunț al Facebook.

Pe lista grupurilor în care accesul s-ar putea face pe bani se numără cele de parenting, de cooking sau unde se caută persoane care să facă menajul. De altfel, acestea sunt printre cele mai căutate de utilizatorii platformei.

Totodată, ar putea apărea opțiunea de a lansa sub-grupuri premium în care accesul va fi, evident, tot contra-cost.

Compania își dorește ca, odată cu introducerea acestei opțiuni, utilizatorii să se simtă mai speciali odată ce fac parte dintr-un astfel de grup. Rămâne de văzut dacă așa vor sta lucrurile sau oamenii nu vor mai fi atât de dispuși să și plătească pentru a folosi din opțiunile Facebook.

”Pe măsură ce vom învăța mai multe din acest program pilot și vom învăța ce-și doresc oameni și care este părerea lor privind accesul în grupuri contra-cost, vom continua să îmbunătățim această experiență pentru a-i ajuta pe administratori să investească în comunitățile lor”, spun cei de la Facebook pe blogul companiei.