Investiția de 1 miliard va crește rezervele de bani cash ale Airbnb în jurul sumei de 4 miliarde de dolari. Reprezentanții companiei au declarat că se vor folosi de bani pentru a atrage mai multe gazde, mai multe persoane interesate să-și listeze proprietățile pentru închiriere pe platformă, potrivit Reuters.

„În timp ce mediul actual este în mod clar unul dificil pentru industria ospitalității, dorința de a călători și de a avea experiențe autentice este una fundamentală și de durată. Modelul de afaceri al Airbnb este unul potrivit pe măsură ce lumea revine la normal și oamenii vor dori să călătorească din nou”, a declarat Egon Durban, Co-CEO și partener al Silver Lake.

Detaliile financiare ale investiției nu au fost făcute publice. Airbnb și-a scăzut evaluarea, realizată intern, cu 16% la 26 de miliarde de dolari la începutul lunii martie. Valoarea acțiunilor unor jucători importanți ca Marriott și Booking au scăzut cu 53%, respectiv 34% în acest an.

Silver Lake este unul dintre investitorii care au făcut pariuri importante cu companii precum Twitter, Dell sau Waymo, divizia de mașini autonome a Google.