După lupte seculare, avem un site și o aplicație de mersul trenurilor în România care arată decent, funcționează cum trebuie și nu necesită o mie de pași stupizi. Trenul Meu a fost lansată ieri și e disponibil ca site separat și aplicație mobilă de Android.

14702302_688899114598467_6960759100771150247_n

Aplicația mobilă e disponibilă și în limba engleză, ceea ce e un avantaj pentru străinii care vor să caute un tren în hățișurile căilor ferate române.

Potrivit informațiilor, Trenul Meu e un proiect al unor studenți din Timișoara, care lucrează de vreo doi ani la el și l-au lansat de curând cu sloganul "Make Mersul Trenurilor Great Again!". E vorba de Cristi Filip și Cristian Hâncă.

trenulmeu

Nouă ne place proiectul, pentru că aduce o față nouă mersului trenurilor din România și site-urile pe care navigam eram îngrozitoare. Mai rămâne ca și serviciile CFR să se îmbunătățească.

Proiectul este în faza beta, deci ar mai putea interveni niște probleme care urmează a fi rezolvate. Trenul Meu e disponibil online și pe Google Play Store.

Ce poți să faci cu Trenul Meu?

Spre deosebire de alte site-uri de profil, pe Trenul Meu are datele tuturor operatorilor, inclusiv cei privați, pe care nu-i găsești pe site-urile CFR-ului.

De asemenea, pe aplicație, toate datele sunt disponibile și offline, fără să fii nevoit să cauți pe internet.

trenulmeu1

Poți căuta rute cu ajutorul a cinci conexiuni de la fiecare operator, dacă nu există o rută directă.

În plus, ai și panoul de sosiri și plecări din fiecare gară, dar nu updatat în timp real. Ca să vezi panoul din Gara de Nord, de altfel, poți intra pe un site CFR care arată ca în anul 2000, fiind o cameră web care filmează panoul în timp real.

Pentru trenuri poți accesa și prețul în funcție de clasă și o Hartă ca să vezi traseul.

Pe aplicație ai notificări ca să îți amintească momentul în care să cobori.