Asociația Nod makerspace, inițiator al Make4.ro, lansează invitația de înscriere în prima platformă online din România dedicată acestora în vederea creării unui ecosistem de sprijin și a unei comunități naționale.

Platforma conectează oamenii și companiile care au idei inovatoare, cunoștințe și infrastructură pentru a dezvolta proiecte și obiecte care să-i ajute pe cei care au nevoie și facilitează interacțiunea dintre comunitățile de makeri din întreaga țară.

Noile funcționalități ale platformei permit crearea a trei tipuri de profiluri de utilizator, membru, maker și producător/ furnizor, în funcție de nevoile de sprijin - schimb de experiențe, cunoștințe, solicitare de sfaturi și idei, căutare de parteneri și furnizori de materiale. Înregistrarea se realizează doar cu adresa de e-mail.

Ca simplu membru, utilizatorul poate vizualiza proiectele în desfășurare listate, poate studia ofertele de produse și servicii oferite de makeri sau furnizori, poate cere consultanță sau contacta oamenii potriviți care să ofere sprijin în execuția unui proiect.

Prin profilul de maker, utilizatorul poate accesa funcționalități care să-l ajute direct în activitate: listează serviciile și produsele pe care le oferă, accesează materiale și servicii de la furnizori, inițiază colaborări cu ceilalți membri ai comunității, oferă consultanță sau găsește sprijin pentru execuția proiectelor.

Utilizatorul cu profil de producător sau furnizor de materiale și servicii beneficiază de facilitatea de listare și promovare a produselor și serviciilor sale și se poate integra în proiecte inovatoare. Platforma corelează produsele listate cu cerințele și propunerile existente din partea makerilor, pentru a crea parteneriate inteligente în proiecte cu impact. În prezent sunt 15 categorii de materiale și servicii în care producătorii și furnizorii își pot încadra produsele și serviciile, printre care: lemn, metal, piatră, textile, plastic, filamente 3D, electronică și echipamente.

Ne așteptăm ca până la sfârșitul anului să avem 1.000 de membri makeri, ateliere și mici fabrici și 300 de producători și furnizori de materiale și servicii. Platforma este în continuă dezvoltare și vom aduce în perioada următoare funcționalități noi prin care membrii să-și poată face produsele vizibile și vandabile”, declară Florin Cobuz, fondator Make4.ro și Asociația Nod makerspace.

Înscrierile se pot face pe Make4.ro, secțiunea Bază de Date sau link direct www.user.make4.ro. Utilizatorii înregistrați în platformă sunt conectați cu cei din industrie printr-o secțiune de Newsfeed unde află informații despre activitățile makerilor, proiectele în desfășurare, diverse știri din industrie, noutăți despre materiale noi atât la nivel local, cât și internațional, și oferte disponibile de la furnizori.