ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, anunță debutul celei de-a șasea ediții a programului Bursele ANIS. Cadrele didactice care îndeplinesc criteriile de eligibilitate își pot depune aplicațiile în intervalul 1 – 24 septembrie, iar 11 proiecte selectate în urma procesului de jurizare vor beneficia și în acest an de o sponsorizare în valoare de 5.000 de euro.

Programul se adresează cadrelor didactice universitare din toată țara, care au vârsta de până în 40 de ani (împlinită în anul 2023) și se înscriu într-una dintre următoarele categorii:

  • Titular de curs care a introdus un curs nou și/sau a actualizat un curs existent și a introdus metode inovatoare de predare într-unul dintre cele 7 domenii tehnologice propuse în anul universitar 2023 – 2024
  • Asistent universitar care a actualizat conținutul unui laborator care se încadrează într-unul din cele 7 domenii tehnologice și/sau a introdus noile tehnolgii sau metode de predare noi în anul universitar 2023 – 2024
  • Doctorand care a actualizat conținutul unui laborator care se încadrează într-unul din cele 7 domenii tehnologice și/sau a introdus noile tehnolgii sau metode de predare noi în anul universitar 2023 – 2024

Categoriile propuse pentru înscrierea proiectelor sunt:

  • Artificial Intelligence & Machine Learning
  • Big Data
  • Cybersecurity
  • Internet of Things (IoT)
  • Blockchain
  • Virtual Reality
  • Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăți non-IT).

Pentru a fi eligibil, cursul/laboratorul propus este sprijinit de facultate, fiind cuprins în planul de învăţământ aferent anului universitar 2023-2024, în oricare din formele recunoscute: obligatoriu, opţional sau facultativ. Intervalul de înscriere a proiectelor este 1 – 24 septembrie 2023, iar regulamentul programului poate fi consultat aici.

Procesul de evaluare

Toate proiectele vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care aplicanții vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului.

Cele trei criterii de evaluare sunt:

1. caracterul inovator al cursului/laboratorului și sustenabilitatea lui

2. structura detaliată ce acoperă obiectivele și materia cursului/laboratorului

3. metoda, ce se referă la profilul candidatului și utilizarea unor metode inovative de predare.

În luna octombrie finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar în noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate, în valoare de 5.000 de euro, în cadrul Galei Burselor ANIS.