Proiectul incubatorului este realizat în parteneriat cu Asociația Internațională a Parcurilor Științifice (IASP), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Primăria municipiului Cluj-Napoca.

În acest moment, 4 echipe lucrează în cadrul incubatorului. Acestora li se vor adăuga alte 30 de companii în urma hackathonului pe care TETAPOLIS îl va organiza în perioada imediat următoare.

Incubatorul digital ocupă în prezent o suprafață de 1.000 mp în clădirea A1 a parcului TETAROM, pe trei nivele. Aici funcționează și laboratorul de fabricare (Fab Lab), dotat cu utilaje în valoare de 500.000 de euro, care ajută companiile incubate să dezvolte prototipurile produselor pe care vor să le lanseze pe piață.

”Cele patru echipe incubate în urma hackaton-ului organizat anul trecut în cadrul TechFest lucrează aici din luna martie. Braintronix este o echipă de români care locuiau în Franța și au revenit în țară tocmai pentru a fi incubați în parcul științific și tehnologic, unde au intrat deja în producție specializată în livrarea de roboți programați cu inteligență artificială. Telios dezvoltă un proiect de telemedicină generală implementat inițial pentru SUA și care a reușit să reducă cu 90% incidența apelurilor la Urgență în statul California. Medicul neurolog Bogdan Florea, care a descoperit activitatea creierului când se credea că este în moarte cerebrală, vrea să realizeze în incubatorul digital prototipul unui aparat EEG care să poată citi această a șasea stare. Echipa Pony Car Sharing a produs și a instalat pe mașinile lor o cutie neagră care colectează toate datele din trafic în cadrul unui proiect IoT (internet of things) ”, a precizat Viorel Găvrea, directorul general al TETAROM.

TETAPOLIS este primul parc știintific şi tehnologic din Transilvania, lansat în noiembrie 2016, în cadrul festivalului de tehnologie TechFest. Este un proiect care a beneficiat de o finanțare în valoare de 60 de milioane de euro din fonduri europene. Proiectul TETAPOLIS include birouri și laboratoare de cercetare, structuri complete de incubare, săli de conferințe, spații expoziționale, parking și construcții dedicate activităților sportive și de relaxare și urmărește să devină un hotspot al regiunii.