Noua opţiune, ING Pay Credit, nu necesită o aplicaţie separată, ci poate fi activată în Home'Bank.

Astfel, ea se deschide printr-un proces similar cu ING Pay aferent contului curent. Totodată, clienţii ING Bank pot alege tipul de card preferat atunci când plătesc cu telefonul – de debit sau de credit.

Un client ING Bank poate avea în total patru carduri virtuale ING Pay, câte două pe fiecare telefon setat ca dispozitiv de încredere (unul pentru contul curent și unul pentru cardul de credit).

Dacă există pe același dispozitiv un card virtual ING Pay Debit și şi altul ING Pay Credit, pentru efectuarea plății, clientul va alege cardul preferat pentru plata din Home'Bank din meniul Servicii sau accesând cardul ING Pay din Produse - Cardurile mele - Alege card preferat.

"Noua opţiune ING Pay Credit îi ajută pe clienţi să îşi simplifice şi să îşi eficientizeze experienţa de shopping. 16% din toate tranzacțiile efectuate cu carduri emise de către ING sunt realizate prin ING Pay, reprezentând cea mai mare rată de adopție la nivel european. Era firesc deci să le punem la dispoziţie opţiunea unui card de credit virtual. Pentru clienții ING bankingul se întâmplă preponderent în mediul digital, 94% din traficul din aplicație venind de pe telefonul mobil. Vedem o preferință în creștere a clienților de a folosi opțiunile digitale pentru serviciile și produsele ING, în special de de trece către carduri virtuale în detrimentul celor din plastic. Este o tendință firească și ne așteptăm să se accelereze în anul următor", a declarat Alina Iacomi, Head of Digital Channels ING Bank România.

Printre avantajele unui card de credit la ING se numără planul de rate egale (până la 24 la parteneri), fără dobândă, primirea pe loc, achiziţii cu numeroase reduceri de la magazinele preferate, folosirea oriunde în lume (mai puţin în țările cu avertizare de călătorie), trei rate cu 0% dobândă la cumpărături de peste 500 de lei făcute la alți comercianți decât partenerii băncii şi o perioadă de graţie de 45 de zile, în care se pot rambursa cumpărăturile la comercianți sau ratele scadente. În plus, se plătesc doar emiterea cardului de credit - 35 de lei - și administrarea lui anuală - tot 35 de lei.