Potrivit unui raport realizat de BNR în anul 2021, ponderea stocului de credite pentru întreprinderile mici a ajuns la 21% din totalul creditelor acordate.

Companiile mici au nevoie de susținere pentru a crește și a se dezvolta, iar atunci când apar noi oportunități, trebuie să acționeze rapid, dacă nu chiar imediat. Pornind de la aceste nevoi stringente ale antreprenorilor români, accentuate într-un context imprevizibil, am creat creditul la termen ING Util. Clienții ING pot accesa creditul fără documente financiare și garanții materiale, iar aprobarea se face instant.”, a explicat Luana Sorescu, Head of Clients în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank Romania.

Antreprenorii pot face împrumuturile de până la 500.000 de lei, pentru nevoie urgente sau pentru a-și crește afacerea, credit pe care-l obțin pe loc de la orice office al băncii. Verificarea situației întreprinderilor este realizată automat de bancă, fără a fi necesare documente financiare sau garanții materiale, pentru aprobarea instantă a creditului.

Cine poate accesa creditul la termen ING Util?

  • ING Credit Util a fost creat pentru microîntreprinderile și companiile mici cu o cifră de afaceri între 100.000 lei și 9.000.000 lei în ultimul an fiscal.
  • Firmele trebuie să fie înregistrate ca SRL-uri și să aibă cel puțin 2 ani de activitate.
  • Pentru semnarea documentației de credit, administratorii și asociații majoritari trebuie să se prezinte cu actul de identitate într-un office ING.
  • În cazul celor care nu sunt deja clienți ING, este necesară întâi deschiderea unui cont curent. Aceștia pot primi pe loc aprobarea creditului, însă vor avea acces la suma solicitată imediat ce se finalizează cererea de deschidere a relației.