Demo Day Space Edition vine la finalul programului de mentorat de șapte luni care a debutat în martie și aduce laolaltă 16 startup-uri finaliste, din București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara.

Puteți urmări pitch-urile celor 16 finaliști ai programului Innovation Labs din acest an pe 15 octombrie, la ora 18:00, într-o transmisie în direct moderată de către Andrei Pitiș și Pavel Bartoș, pe pagina de Facebook Innovation Labs - www.fb.com/ilabsro.

Innovation Labs a ajuns în acest an la ediția cu numărul 8 și este cel mai mare program de pre-accelerare dedicat startup-urilor tehnice și are ca scop principal creșterea generațiilor tinere de noi de antreprenori români prin crearea unui context actualizat de învățare, practică și debutare în mediul business.

În cele cinci orașe, programul se dezvoltă an de an cu susținerea a zece universități de top din România: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea Babeș–Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.

Innovation Labs 2020 Demo Day Space Edition

Finala Innovation Labs Demo Day Space Edition va avea loc online pe data de 15 octombrie, la ora 18:00, și va fi transmisă live, direct din studio. Evenimentul este deschis în premieră publicului larg și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a programului - www.fb.com/ilabsro.

Detalii sunt disponibile și pe pagina oficială a evenimentului: https://www.facebook.com/events/459316498315952.

În cadrul evenimentului, cele 16 echipe finaliste, alese în cadrul finalelor locale și semifinalelor naționale din întreaga generație de 74 de startup-uri ce au trecut prin programul Innovation Labs 2020, vor susține o prezentare a produsului lor sub forma unui pitch de două minute transmis în direct, în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori.

Acestea concurează pentru cele patru premii Innovation Labs de anul acesta: Premiul Innovation Labs pentru cel mai bun Produs, Premiul Innovation Labs pentru cel mai bun Business, Premiul Innovation Labs pentru Scale-up-ul Anului, Premiul Innovation Labs pentru Start-up-ul Anului.

De asemenea, cei cinci partenerii principali ai programului, Orange, Carrefour, BRD - Groupe Société Générale, OMV Petrom și Atos vor oferi premiile speciale Innovation Labs, a căror selecție va fi realizată pe baza criteriilor proprii din cadrul companiilor.

În cadrul Demo Day 2020, un rol aparte va fi alocat evocării întregii comunități din jurul Innovation Labs. Sub motto-ul “Make it Real”, programul Innovation Labs ajută tineri antreprenori, în fiecare an, să își transforme ideile de business în realitate prin valorificarea puterii comunității întregului ecosistem antreprenorial din România, iar acest lucru merită notat și apreciat ca atare.

Programul Innovation Labs în 2020

Pe parcursul anului 2020, programul Innovation Labs s-a adaptat activ prin diverse schimbări strategice și de structură, pentru a continua să ofere o experiență educațională de calitate pentru echipele din program.

Astfel, programul și-a schimbat durata de la 10 săptămâni la 7 luni, iar structura săptămânală a workshop-urilor practice și a cursurilor a fost transferată în totalitate în online. Evenimentul de verificare Boost Day s-a transformat într-o serie de Pitch Evenings, pe parcursul programului, în care echipele au prezentat produsul în fața mentorilor și colegilor, pentru a putea primi feedback.

Datorită pivotării rapide în modul de desfășurare al programului, dar și a flexibilității antreprenorilor, mentorilor și partenerilor, desfășurarea programului Innovation Labs a fost posibilă și în 2020 cu rezultate excepționale. Peste așteptări, modul nou de lucru din mediul virtual a reușit să aducă beneficii pentru program, precum posibilitatea acomodării unui număr mai mare de participanți în cadrul activităților, fără limite logistice, o mai mare disponibilitate a mentorilor, o receptivitatea mai mare a comunității la nevoia de sprijin către startup-uri, dar și o responsabilizare activă a participanților. Detalii despre parcursul Innovation Labs puteți citi și în acest material.