În urma hackathon-ului din martie au fost selectate 7 echipe care au parcurs un traseu complex de construire a business-ului timp de 7 luni, prin intermediul sesiunilor de mentorat din cadrul programului Innovation Labs.

Scopul evenimentului Demo Day Iași este să valorifice rezultatele și evoluția acestor echipe de la o idee de business la un produs minim viabil. Ele au concurat în cadrul evenimentului pentru a participa în următoarea etapă a programului – Semifinalele Naționale Innovation Labs București. Puteți afla detalii despre programul de pre-accelerare Innovation Labs de aici.

De asemenea, echipa cu cel mai mare potențial aleasă de juriu a câștigat bursa programului Innovation Labs din Iași în valoare de 3.000 de dolari.

În urma programului de mentorat au rămas 5 echipe care și-au prezentat produsele pentru Semifinalele Naționale Demo Day din București. Acestea sunt:

HEREITIS

Echipa Hereitis propune o soluție de mobilitate urbană bazată în principal pe modul de vizualizare a hărții. Aplicația lor oferă posibilitatea de a vedea în timp real mijloacele de transport public din Iași, București, Constanța și Oradea și de asemenea oferă posibilitatea de a vedea timpi estimativi de ajungere în stații. Bazându-se pe viteza autobuzelor și pe informațiile colectate de la utilizatori, aplicația HEREITIS calculează în timp real zonele din oraș cu aglomerație mare.

Radio Savior

Echipa Radio-Savior dezvoltă ca produs principal un dispozitiv compact ce va oferi comunicație la distanță prin intermediul undelor radio acolo unde nu este semnal GSM sau altă comunicație la distanță. În special zona de utilizare a acestui dispozitiv este centrată pe munți, fiindcă aceștia reprezintă principalele zone fără comunicație la distanță. Prin acest produs își propun să rezolve problema informării despre accidentele montane, precum și problema localizării persoanelor din acele accidente. Scopul lor este să realizeze în România cel mai sigur turism montan din Europa.

Rungutan

Rungutan este o platforma SaaS de testare a traficului și performanței, lansat în Iunie 2020, care promovează conceptul de „Performance Testing în 3 minute" - un concept disruptiv datorită tehnologiei sale 100% Serverless și a designului simplu, care diferențiază produsul dintre concurenții săi prin rapiditate și eficacitate. Pentru V.2., Rungutan își propune să creeze prima platformă de testare a performanței bazată pe AI, care poate testa capacitatea de trafic a unui site, ajutând utilizatorii finali cu modele de teste automate, bazate pe profilul produsului pe care îl testează. Despre Rungutan puteți citi mai multe informații și aici.

Synovius

Synovius este un dispozitiv medical portabil, pentru recuperarea articulațiilor: cot, gleznă și genunchi, indiferent de locație. Ansamblul este creat să permită controlul de la distanță a unuia sau a mai multor dispozitive, prin intermediul unei aplicații mobile. Își doresc să înlocuiască metodele tradiționale de recuperare, cu un model de business care să includă vânzarea lor către spitale și centre de recuperare sau închirierea către orice utilizator doritor.

Discover Iași

Discover Iași dezvoltă o aplicație pentru turismul cu bicicleta electrică în orașul Iași. Produsul propus stabilește traseul și permite utilizatorului să urmărească în timp real informații despre atracțiile turistice existente. Echipa Discover Iași are în prezent 10 biciclete electrice și 4 clasice, de epoca, care promit să dea o nouă dimensiune experienței turistice din orașul Iași.

Echipele și-au prezentat startup-ul sub forma unei prezentări de 2 minute, urmat de întrebări din partea juriului. La final, aceștia au pregătit o sesiune de demo tehnic mult așteptată, în care au demonstrat funcționalitatea produsului propus.

Juriul a fost format din Ioan Constantin - Orange, Virgil Popescu - BRD, Paul Mihoc - Carrefour, Alexandra Mihaela Stroea - Specialist Employer Branding IULIUS, Paul-Andre Baran - RAF, Dragos Rusu – Bytex.

Aceștia au ales cele 3 echipe care vor merge în etapa următoare la București, Rungutan, Synovius, HEREITIS, precum și echipa câștigătoare a bursei de 3.000 de dolari: Synovius.