Innovation Labs și-a desemnat câștigătorii în cadrul Demo Day.

• Grand Prize: anon-autoML

Anon AutoML propune o platformă de automatizare a învățării automate (ML). Tot mai multe companii au date disponibile și sunt interesate de introducerea ML/AI în produsele lor, dar criza expertizei în domeniu îi împiedică să găsească resursele umane necesare. Anon AutoML le deschide accesul spre aceste tehnologii, oferindu-le rapid modelele de automatizare dorite și reducând costurile și fricțiunile inovării, printr-o platformă SaaS.

• Start-up of the Year: 2Space

2Space este curierul orbital pentru nanosateliți, care își propune să ofere lansări orbitale rapide și personalizate la un preț accesibil. Pe scurt, echipa 2Space dezvoltă o rachetă capabilă să transporte un nanosatelit (aka încărcătura orbitală de până la 15 kg) pe orbita inferioară a pământului. Principalele lor avantaje sunt rapiditatea lansării, precizia orbitală și ușurința generală a procesului (toată atenția este focusată pe un număr redus de clienți sau chiar un client unic per lansare).

• Scale-up of the Year: VBoard

Cu VBoard predarea online e mai ușoară. VBoard oferă un produs care să faciliteze procesul de învățare la distanță pentru elevi și profesori. Soluția propusă presupune o tablă virtuală compatibilă cu platformele de comunicare digitală existente, care oferă o experiență superioară pe dispozitivele mobile, capabilități video și audio superioare soluțiilor existente, generarea automată a suporturilor de curs și scriere sincronizată. Astfel, VBoard își propune să îmbunățească experiența de învățare în regim online.

• Spin-off of the Year: Recycllux

Recycllux implementează cele mai noi tehnologii în crearea unei platforme end-to-end pentru reciclarea plasticului marin. Soluția propusă de Recycllux folosește imagini din satelit și algoritmi de machine learning pentru a identifica locurile marine poluate cu plastic și apoi găsește agenți de colectare si reciclare printr-o tehnologie blockchain. Soluția noastră permite intervenții de reciclare end-to-end și este concepută pentru entitățile poluante care pot demonstra astfel răspunderea extinsă în conformitate cu cerințele europene.

• Public Award: AiSA

AiSA (Artificial Intelligence Space Analytics) este o platformă ce oferă servicii integrate de date analitice și automatizări de procese spatiilor fizice, cu scop logistic sau de retail. Prin îmbinarea dispozitivelor din spațiul fizic cu motorul de inteligență artificială și software-ul propriu AiSA, reușește să creeze rețele care îmbunătățesc și scurtează exponențial fluxul operațional. În acest fel, clienții pot monitoriza autonom activități cheie și pot lua decizii informate prin datele, salvând timp si bani.

UPDATE 19 octombrie:

Marea finală Innovation Labs - Demo Day - Back to Earth Edition poate fi urmărită mai jos în transmisiune live din Aula Magna a Universității POLITEHNICA din București.


Demo Day Back to Earth marchează finalul programului de mentorat de șapte luni care a debutat în martie și aduce împreună 20 de start-up-uri finaliste, din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, pentru o ultimă rundă de jurizare. Evenimentul se afla sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Programul Innovation Labs, ajuns anul acesta la a 9-a ediție, este organizat în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, de Asociația Tech Lounge, Fundația Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și Cowork Timișoara cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, Atos, Orange, UiPath, Elrond, Microsoft, Carrefour, având Romanian – American Foundation ca partener strategic și în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

Iată cele 20 de startup-uri care vor participa la finala Innovation Labs 2021:

 • Anon AutoML propune o platformă de automatizare a învățării automate (ML). Tot mai multe companii au date disponibile și sunt interesate de introducerea ML/AI în produsele lor, dar criza expertizei în domeniu îi împiedică să găsească resursele umane necesare. Anon AutoML le deschide accesul spre aceste tehnologii, oferindu-le rapid modelele de automatizare dorite și reducând costurile și fricțiunile inovării, printr-o platformă SaaS.
 • Recycllux implementează cele mai noi tehnologii în crearea unei platforme end-to-end pentru reciclarea plasticului marin. Soluția propusă de Recycllux folosește imagini din satelit și algoritmi de machine learning pentru a identifica locurile marine poluate cu plastic și apoi găsește agenți de colectare si reciclare printr-o tehnologie blockchain. Soluția noastră permite intervenții de reciclare end-to-end și este concepută pentru entitățile poluante care pot demonstra astfel răspunderea extinsă în conformitate cu cerințele europene.
 • Heimdallr oferă o extensie pentru Google Chrome minimalistă și eficientă împotriva atacurilor de phising, ce au devenit tot mai frecvente și adesea rămân nedetectate de soluțiile generaliste de securitate cibernetică. Utilizatorii sunt notificați în timp real privind riscurile apărute. Produsul este disponibil gratuit pentru utilizatorii individuali, oferind insă și o versiune Pro pentru aceștia, și pe bază de abonament pentru companii, ce pot obține astfel statutul de brand protejat.
 • AIMinded dezvoltă un sistem de conturare a organelor la risc pentru accelerarea și automatizarea procesul de radioterapie, folosind inteligența artificială. Astfel, AIMinded își propune să reducă resursele necesare pentru începerea radioterapiei în vederea sporirii șanselor de vindecare a pacienților.
 • Alprevia Online este singura aplicație medicală software din România prin care îți poți evalua oricând și de oriunde factorii de risc pentru sănătate, în doar câteva minute. Mai mult, în urma evaluării vei primi recomandări preventive personalizate și poți solicita servicii la clinicile partenere.
 • CardiOnline oferă o aplicație mobilă online de reabilitare pentru sănătatea pacienților care au suferit de probleme cardiovasculare acute. Soluția propusă este concepută pentru a facilita recuperarea pacienților prin identificarea timpurie a potențialilor factori de risc. Astfel, scopul aplicației CardiOnline este de a reduce riscul de mortalitate asociat cu bolile cardiovasculare, ajutând pacienții să trăiască sănătos.
 • KIDoc este o platformă medicală ce îi asistă pe părinții copiilor cu boli cronice în oferirea celei mai bune îngrijiri copiilor lor. KIDoc include o platforma sigura de comunicare in cadrul echipei multidisciplinare, un instrument profesional de administrare a medicației, precum și o bază de date ușor de folosit care include toate documentele medicale. Astfel, KIDoc își propune să democratizeze accesul la îngrijire medicală optimă pentru copiii cu boli cronice și pentru familile lor.
 • Mediq oferă o platformă de interpretare automatizată a imaginilor medicale pentru identificarea timpurie, rapidă și precisă a tumorilor canceroase, pe baza AI. Platforma remediază decalajul de resurse umane calificate în raport cu numărul pacienților, facilitând debutul timpuriu al tratamentelor și sporind timpul și spațiul disponibil medicilor.
 • Parent's advisor propune o aplicație care simplifică procesul de conectare al părinților cu furnizorii de servicii educaționale prin intermediul unui psiholog virtual, utilizând un algoritm inteligent de selecție. Soluția dezvoltată oferă un test de orientare vocațională pentru identificarea abilităților copiilor, permite gestionarea inteligentă a bugetului alocat educației copilului și afișează locațiile din proximitate potrivite pentru activitățile lor. Astfel, Parent's advisor își propune să folosească tehnologia pentru a ajuta părinții să ofere copiilor lor experiențe educaționale adecvate profilului lor psihologic.
 • VIMfit este o platformă mobilă pentru persoanele care vor să-și păstreze sănătatea prin sport. Prin provocări zilnice, persoanele antrenate își păstrează motivația în continuu și reușesc performanțe din ce în ce mai ridicate. Acest lucru este posibil prin conținutul de fitness creat de antrenorii personali și prin suportul Inteligenței Artificiale. Devenind un creator de conținut pe platforma VIMfit, antrenorii își pot motiva comunitatea pentru a lucra mai eficient și pentru a-și atinge scopurile în fitness. Acest lucru le oferă o sursă de venit în plus antrenorilor și le crește popularitatea.
 • AdvertAI este o soluție ce revolutionează industria marketingului digital prin generarea, utilizând inteligența artificială, a conținutului necesar pentru rețelele sociale, campaniile publicitare și prezentările de produse. Pentru a obține succesul dorit, AdvertAI vine în ajutorul clienților săi nu numai cu tot conținutul necesar pentru a fi postat pe rețelele de socializare, ci și cu automatizarea postării și cu funcționalitatea care indică momentul potrivit pentru a o face, utilizatorii trebuind doar să își dea acordul cu privire la conținutul postărilor sugerate.
 • AiSA (Artificial Intelligence Space Analytics) este o platformă ce oferă servicii integrate de date analitice și automatizări de procese spatiilor fizice, cu scop logistic sau de retail. Prin îmbinarea dispozitivelor din spațiul fizic cu motorul de inteligență artificială și software-ul propriu AiSA, reușește să creeze rețele care îmbunătățesc și scurtează exponențial fluxul operațional. În acest fel, clienții pot monitoriza autonom activități cheie și pot lua decizii informate prin datele, salvând timp si bani.
 • BOOKR reduce riscul programărilor ratate pentru afaceri printr-o platformă ce le permite companiilor managementul eficient al relațiilor cu clienții, bazat pe transparență, pe customizarea programărilor în funcție de preferințele clienților și pe insight-uri din datele privind programările anulate. BOOKR permite firmelor să organizeze tururi virtuale pentru a atrage și a fideliza clienții și oferă analitics, funcționând pe bază de abonament și recomandări.
 • Hawking Împuterniciți-vă site-ul web și automatizați-vă afacerea cu cea mai nouă tehnologie și AI. Faceți-vă viața dvs. și a clienților dvs. mai ușoară și mai distractivă. Economisiți timp pe măsură ce automatizați procesul de generare a intenției, faceți mai ușor procesul de recrutare și convertirea utilizatorilor în clienți și utilizați un chatbot unic care să ghideze oamenii pe site-ul dvs., în propriul dvs. stil. Acesta este Hawking, un chatbot AI de generație viitoare.
 • CleverEat oferă o platformă digitală care să permită restaurantelor monetizarea produselor alimentare care sunt în mod obișnuit irosite. Astfel, CleverEat își propune să rezolve problema globală a produselor alimentare irosite, prin dezvoltarea unui sistem care să aducă beneficii financiare atât restaurantelor, care își pot crește vânzările, cât si clienților, care pot achiziționa produse alimentare la un preț mai mic.
 • Electroconductive smart ink dezvoltă o vopsea conductoare electrică inovativă bazată pe materiale cu proprietate de auto-sudare la temperaturi scăzute, ducând la creșterea conductivității electrice și a rezistenței mecanice în funcție de temperatură, într-un interval specific. Soluția propusă oferă astfel un mijloc mai sigur și mai eficient pentru dezvoltarea de senzori biomedicali, electrozi EKG/ ECG, display-uri flexibile, ecrane tactile și rezistențe imprimate.
 • qToggle oferă un sistem inteligent pentru monitorizarea și controlul condițiilor din spațiile fizice, cum ar fi casele, birourile și spațiile comerciale. Soluția propusă oferă un sistem Internet of Things care reduce risipa de resurse necesare pentru întreținerea spațiilor fizice. Astfel, qToggle oferă un sistem care permite eficiența consumului de energie în clădiri prin posibilitatea monitorizării și controlului în timp real.
 • RONIN are ca obiectiv crearea unui platforme robotice “open source” care va revoluționa lumea roboților autonomi de interior folosind componente disponibile publicului larg. Soluția propusă are aplicabilitate în domenii precum cel medical sau cele industriale, eliminând astfel nevoia de a crea soluții proprii fiecărui aplicații.
 • Cu VBoard predarea online e mai ușoară. VBoard oferă un produs care să faciliteze procesul de învățare la distanță pentru elevi și profesori. Soluția propusă presupune o tablă virtuală compatibilă cu platformele de comunicare digitală existente, care oferă o experiență superioară pe dispozitivele mobile, capabilități video și audio superioare soluțiilor existente, generarea automată a suporturilor de curs și scriere sincronizată. Astfel, VBoard își propune să îmbunățească experiența de învățare în regim online.
 • 2Space este curierul orbital pentru nanosateliți, care își propune să ofere lansări orbitale rapide și personalizate la un preț accesibil. Pe scurt, echipa 2Space dezvoltă o rachetă capabilă să transporte un nanosatelit (aka încărcătura orbitală de până la 15 kg) pe orbita inferioară a pământului. Principalele lor avantaje sunt rapiditatea lansării, precizia orbitală și ușurința generală a procesului (toată atenția este focusată pe un număr redus de clienți sau chiar un client unic per lansare).