Demo Day Back to Earth marchează finalul programului de mentorat de șapte luni care a debutat în martie și aduce împreună 20 de start-up-uri finaliste, din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, pentru o ultimă rundă de jurizare. Evenimentul se afla sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții maxime de siguranță în contextul curent, întregul concept al Demo Day a fost adaptat și reproiectat încă de anul trecut.

Astfel, evenimentul va avea loc în studioul special creat în Aula POLITEHNICA din București, în care va găzdui un număr limitat de participanți și va fi deschis publicului larg, online, pe pagina de Facebook Innovation Labs.

Programul Innovation Labs, ajuns anul acesta la a 9-a ediție, este organizat în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, de Asociația Tech Lounge, Fundația Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și Cowork Timișoara cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, Atos, Orange, UiPath, Elrond, Microsoft, Carrefour, având Romanian – American Foundation ca partener strategic și în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

Innovation Labs este principalul program de pre-accelerare dedicat start-up-urilor tehnice din România și are ca scop creșterea generațiilor tinere de noi antreprenori români, prin crearea unui context actualizat de învățare, practică și debutare în mediul de business.

În cele cinci centre universitare, programul este susținut academic de 11 universități de top din România: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.

Evenimentul Innovation Labs 2021 Demo Day Back to Earth Edition

Finala Innovation Labs Demo Day Back to Earth Edition va avea loc online pe data de 19 octombrie, de la ora 18:00, și va fi transmisă live, direct din Aula Magna a Universității POLITEHNICA din București. Evenimentul este deschis publicului larg și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook Innovation Labs.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe pagina oficială a evenimentului.

Evenimentul va fi moderat de către cofondatorul programului, antreprenorul Andrei Pitiș, împreună cu actorul și prezentatorul de televiziune Pavel Bartoș. Aceștia vor crea o atmosferă festivă pentru echipele finaliste de pe scenă și vor aduce experiența evenimentului mai aproape de cei din fața ecranelor.

Din cohorta de 71 de startup-uri înrolate în programul Innovation Labs 2021, cele 20 de echipe finaliste alese în cadrul semifinalelor naționale la finalul lunii septembrie, vor susține o prezentare a produsului lor sub forma unui pitch de două minute transmis în direct, în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori.

Dintre acestea, patru echipe vor fi premiate pe baza voturilor membrilor juriului finalei Demo Day și li se vor acorda premiile: Innovation Labs Grand Prize, Premiul Innovation Labs Scale-up of the Year, Premiul Innovation Labs Start-up of the Year, Premiul Innovation Labs Spin-off of the Year În plus, Premiul Innovation Labs Best Pitch va fi oferit pe bază de vot public, deschis tuturor spectatorilor evenimentului. De asemenea, cei șapte parteneri principali ai programului, BRD–Groupe Société Générale, Atos, Orange, UiPath, Elrond, Microsoft și Carrefour, vor oferi premiile speciale Innovation Labs, care vor fi acordate conform criteriilor proprii de selecție ale companiilor partenere.

În cadrul Demo Day 2021, pentru al doilea an consecutiv, un rol aparte va fi alocat evocării întregii comunități din jurul Innovation Labs. Sub motto-ul “Make it Real”, programul Innovation Labs ajută, în fiecare an, tinerii antreprenori să își transforme ideile de business în realitate prin valorificarea puterii comunității întregului ecosistem antreprenorial din România.

Acceleratorul Innovation Labs se află anul acesta la a 9-a ediție. În cei nouă ani de activitate, peste 395 de echipe și peste 3300 de participanți au experimentat, alături de o comunitate centrată pe încurajarea spiritului antreprenorial, parcursul dezvoltării propriului produs în ecosistemul de start-up-uri tech, în cele cinci centre universitare din România. La fel ca în fiecare an, finaliștii programului vor avea șansa să se întâlnească pentru a-și prezenta pe scena Innovation Labs produsele minim viabile (MVP) dezvoltate - în transmisie live pe 19 octombrie, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook.

Innovation Labs 2021 este un program organizat în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, de Asociația Tech Lounge, Fundația Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și Cowork Timișoara cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, Atos, Orange, UiPath, Elrond, Microsoft, Carrefour, având Romanian – American Foundation ca partener strategic și în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării.