Lectură de 5 min

Innovation Labs Demo Day 2024 - ce startup-uri au câștigat și cine primește investiție de la Early Game Ventures

Abonează-te pe  
Acceleratorul pentru startup-uri Innovation Labs a ajuns la finalul ediției a 12-a. În cadrul unui Demo Day, 16 echipe formate din tineri au avut pitch-uri de 2 minute și juriul a decis care a fost cel mai bun startup. În premieră, fondul de investiții Early Game Ventures a investit în două startup-uri, Pentest Copilot și Zero Code, produse dedicate securității cibernetice.
Innovation Labs Demo Day 2024 - cine a câștigat și cine primește investiție

Innovation Labs

Innovation Labs oferă ocazia tinerilor ce au idei de afaceri să le transforme în startup-uri de tehnologie. Pre-înscrierile pentru ediția din 2025 sunt deja deschise pe site-ul programului și încurajăm echipele să se înscrie pentru a beneficia de resurse ce îi vor ajuta să se pregătească pentru Hackathoanele din martie.

Înscrie-te la Innovation Labs

Iată lista câștigătorilor:

Detalii despre toate echipele descoperi mai jos și ulterior în materiale pe start-up.ro.

Investment Prize - Early Game Ventures oferă investiție de 500.000 de euro anul acesta, în premieră la Innovation Labs.

  • Pentest Copilot - 150.000 de euro investiție

Pentest Copilot este o unealtă de cybersecurity care automatizează scrierea de rapoarte pentru testeri, folosindu-se de AI. Soluția dezvoltată de echipă înregistrează comenzile din terminal și traficul de rețea pe parcursul analizei. Aceste date sunt folosite ulterior pentru generarea unui raport complet, pe baza unui șablon ales de către client.

Echipa Pentest Copilot este formată din fondatori care încă nu au absolit liceul, urmând să intre abia în clasa a XII-a.

  • Zero Code - 350.000 de euro investiție

Zero Code este un tool de analiză folosit pentru a identifica posibilele vulnerabilitati sau probleme in codul unei aplicatii software, analiză ce se realizează într-un timp mai scurt față de analiza manuală.

Grand Prize - cel mai bun startup de la Innovation Labs

  • Rhythm Touch - Rhythm Touch este o brățară concepută pentru a îmbunătăți experiențele culturale ale persoanelor cu deficiențe de auz. Acest dispozitiv convertește muzica în vibrații, permițând persoanelor cu deficiențe de auz să se implice în evenimente și să se bucure de ritm.

Public Vote Award - premiul pentru cel mai popular startup, ales chiar de către audiența de la Innovation Labs

  • Photon Spark - PhotonSpark oferă o soluție pentru găzduirea serverelor de jocuri, facilitând administrarea cu un instrument de gestionare al comunității folosind inteligența artificială. Simplifică procesul de găzduire, oferind o rețea în care dezvoltatorii pot economisi peste 22 de ore de sarcini repetitive și îmbunătățește experiența utilizatorilor prin management eficient și servicii personalizate.

Best Product Award - premiul pentru startup-ul care a avut cel mai bun produs, conform juriului

  • SeedPods - SeedPods revoluționează reîmpădurirea folosind plantarea asistata de drone și analize forestiere avansate, calculând amplasamentul și densitatea optimă a arborilor pentru cresterea beneficiilor ecologice. SeedPods monitorizează captarea CO2, valoarea lemnului și inventarul acestuia, asigurând restaurarea mediului, scalabilă și rentabilă, aliniată obiectivelor globale de sustenabilitate.

Best Emerging Startup Award - startup-ul cu potențial cât mai mare

  • SwiftSight - SwiftSight doreste sa transforme sistemele video de supraveghere convenționale în unele inteligente. SwiftSight oferă o soluție sigura, end-to-end, ce poate fi ușor integrată în infrasatructura existentă și care poate fi folosită pentru a extrage date relevante.

Innovation Labs este un program care este dedicat atât studenților, dar și celor care au startup-uri tehnologice la început de drum. După înscrierea în program, echipele au trecut prin hackathoane, evenimente de 24 de ore unde au arătat juriilor un minimum de produs. Evenimentele acestea au fost și în București, dar și în orașe precum Timișoara, Iași sau Cluj.

Ulterior 48 de echipe au trecut prin câteva luni de mentorat, în care au dezvoltat produsele propuse, dar au urmat și sfaturile mentorilor. În urma semifinalelor Innovation Labs, 16 echipe vor urca pe scenă în fața juriului, iar noi avem numele și descrierile acestora.

Sensera (ex reface therapy) (Cluj-Napoca)

Sensera adresează reabilitarea în cazurile de paralizie facială și afecțiuni neurologice prin gamificare și mirror therapy, folosind spatial computing. Sensera, dezvoltată inițial pentru Apple Vision Pro, permite pacienților să îndeplinească sarcini și jocuri folosind doar expresiile faciale, accelerând recuperarea prin recompense de dopamină și accentuând în timp real expresiile faciale pentru stimularea creierului.

EZYMEM (Iași)

EZYMEM propune o platformă care simplifică și automatizează procesul de gestionare a dispozitivelor medicale în instituțiile de sănătate. Cu EZYMEM, fluxurile de lucru pot fi optimizate, istoricul dispozitivelor medicale poate fi urmărit, crescând siguranța acestora în utilizare și asigurând conformitatea cu reglementările în vigoare.

BRINY (București)

BRINY este un dispozitiv conceput pentru a îmbunătăți bunăstarea respiratorie și pentru a stimula imunitatea prin crearea unui ecosistem de aerosoli salini eficienți și ușor de utilizat, care poate fi implementat în propria casă. Astfel, cu ajutorul Inteligenței Artificiale, BRINY oferă oamenilor acces rapid la proprii parametri respiratorii.

BrainFill (Cluj-Napoca)

BrainFill este o platformă educațională care folosește AI generativ și expertiza fondatorilor pentru a oferi educație personalizată la nivel global. Compania are deja utilizatori plătitori.

WeReload (Iași)

WeReload simplifică călătoriile cu planuri de date eSIM avantajoase si ușor de utilizat pentru aproape orice destinație din lume. În plus, poți reîncărca cu credit orice număr de telefon local sau internațional, indiferent de unde te afli.

Rhythm Touch (Cluj-Napoca)

Rhythm Touch este o brățară concepută pentru a îmbunătăți experiențele culturale ale persoanelor cu deficiențe de auz. Acest dispozitiv convertește muzica în vibrații, permițând persoanelor cu deficiențe de auz să se implice în evenimente și să se bucure de ritm.

Radio-Savior (Iași)

Dispozitivul Radio-Savior oferă conectivitate de urgență când rețeaua mobilă nu funcționează, fiind într-o drumeție cu familia sau practicând sporturi montane. Radio-Savior oferă un canal de comunicare cu Salvamont și alte persoane de pe munte pentru localizare prin GPS.

Dispatcher 365 (Timișoara)

Dispatcher 365 introduce o platformă care automatizează sarcinile dispecerilor, optimizând condusul, planificarea rutelor și alimentarea cu combustibil a camioanelor. Abordând problema lipsei de dispeceri comparativ cu numărul de șoferi, acest sistem funcționează non-stop, minimizând pierderile financiare și erorile. Propulsat de algoritmi proprietari, Dispatcher 365 vrea să revoluționeze operațiunile firmelor de transport.

Comet (ex Codeko-Mate) (Timișoara)

Comet își propune să soluționeze lipsa unui sistem centralizat de automatizare a locuinței și să reducă numărul mare de aplicații pe telefon.

World Of Crayfish (Timișoara)

World of Crayfish se dedică creării unei platforme pentru valorificarea datelor privind biodiversitatea, facilitând evaluarea impactului diferitelor actiuni naturale sau provocate de om si traducerea acestor rezultate în acțiuni de predicție cu privire la viitoarea stare a biodversității. Acoperă lacuna dintre oamenii de știință și cetățenii eco-conștienți, fiind un spin-off la intersecția dintre știință și societate.

SeedPods (București)

SeedPods revoluționează reîmpădurirea folosind plantarea asistata de drone și analize forestiere avansate, calculând amplasamentul și densitatea optimă a arborilor pentru cresterea beneficiilor ecologice. SeedPods monitorizează captarea CO2, valoarea lemnului și inventarul acestuia, asigurând restaurarea mediului, scalabilă și rentabilă, aliniată obiectivelor globale de sustenabilitate.

Pentest Copilot (București)

Pentest Copilot este o unealtă de cybersecurity care automatizează scrierea de rapoarte pentru testeri, folosindu-se de AI. Soluția dezvoltată de echipă înregistrează comenzile din terminal și traficul de rețea pe parcursul analizei. Aceste date sunt folosite ulterior pentru generarea unui raport complet, pe baza unui șablon ales de către client.

Zero Code (București)

Zero Code este un tool de analiză folosit pentru a identifica posibilele vulnerabilitati sau probleme in codul unei aplicatii software, analiză ce se realizează într-un timp mai scurt față de analiza manuală.

SwiftSight (București)

MISHA, acum SwiftSight, isi doreste sa transforme sistemele video de supraveghere convenționale în unele inteligente. SwiftSight oferă o soluție sigura, end-to-end, ce poate fi ușor integrată în infrasatructura existentă și care poate fi folosită pentru a extrage date relevante.

PhotonSpark (București)

PhotonSpark oferă o soluție pentru găzduirea serverelor de jocuri, facilitând administrarea cu un instrument de gestionare al comunității folosind inteligența artificială. Simplifică procesul de găzduire, oferind o rețea în care dezvoltatorii pot economisi peste 22 de ore de sarcini repetitive și îmbunătățește experiența utilizatorilor prin management eficient și servicii personalizate.

Ixaria (Timișoara)

Ixaria propune un configurator de produse 3D pentru comercianții de mobilier, integrat pe site-ul lor web. Acest instrument revoluționează vânzările de mobilier, oferind grafică de înaltă calitate și opțiuni de personalizare. Ajută producătorii să-și mărească eficiența vânzărilor, modernizând experiența de cumpărare.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: