Startup Avalanche este o competiție dedicată startup-urilor organizată de Techsylvania și Risky Business. Competiția conectează startup-uri early-stage cu investitori internaționali și din România.

În fiecare an sunt sute de aplicanți, iar în finala competiției vor fi selectate doar 16 startup-uri. Startup Avalanche caută startup-uri care au tracțiune, scalabilitate și aduc valoare, din domenii precum AI, SaaS, IoT, Medtech, agritech, ecotech, security, VR, legal tech, logistică sau alte verticale în creștere.

Startup-ul care va câștiga competiția va primi 75.000 de euro, dar nu cash, ci notă convertibilă, practic o investiție. De asemenea, fiecare startup are garantate și trei întâlniri 1 la 1 cu investitorii, dar și training pentru pitch-uri.

În plus, finaliștii vor primi și consultanță pentru obținerea de investiții și vor avea acces la rețeaua de investitori care vor fi în juriu și nu numai.

Deadline-ul pentru aplicații este de 25 august, iar startup-urile selectate vor avea între 10 și 14 septembrie sesiunile de mentorat pentru pitch și investiții. Între 15 și 21 septembrie vor fi probele pentru pitch-uri, iar finala va avea loc între 22 și 23 septembrie, online.

Pitch-ul va avea 4 minute, va exista și un live demo de 2 minute, dar și o sesiune de întrebări și răspunsuri de 4 minute.

Startup-urile se pot înscrie aici.