Printre investitori se numără și MicroEurope, companie care își propune să aducă resursele și expertiza membrilor săi în sectorul microfinanțărilor din Europa.

Pentru MicroEurope, Instant Factoring este prima investiție din România și în urma acestui parteneriat va ocupa o poziție în board-ul Instant Factoring.

“Această nouă rundă de finanțări este o oportunitate care ne va permite să studiem piețele internaționale în vederea extinderii. În plus, ne oferă încredere și ne confirmă încă o dată că suntem un pilon important în sectorul finanțărilor din România. Ne propunem ca în viitorul apropiat să lansăm și o nouă linie de business, cea a micro-creditelor pentru companiile mici, cu cifră de afaceri de până în 2 milioane de euro”, a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

“La Instant Factoring am găsit un teren fertil pentru confruntarea de idei. Am găsit oameni competenți care sunt deschiși la schimbare, motivați și determinați să își îmbunătățească serviciile. Au capacitatea de a asculta și dorința de a se implica. Suntem mândri să începem această călătorie în România cu Instant Factoring. Noi, la MicroEurope, am înțeles că factoringul este un instrument puternic pentru incluziunea financiară”, a explicat Andrea Limone, CEO MicroEurope.

“Investiția MicroEurope în Instant Factoring este prima investiție de fonduri și încredere într-o instituție de microfinanțare de tip fintech din Europa de Est, aflată în stadiul de dezvoltare. Până acum, niciunul dintre ceilalți investitori sociali din sectorul microfinanțărilor din România nu a îndrăznit să se uite la acest segment nou aflat în dezvoltare, în special în Europa de Est. Aceast investiție este un exemplu și o declarație puternică pentru ceilalți investitori sociali europeni”, a declarat Maria Doiciu, consilier al Asociației Române de Microfinanțare și unul dintre finanțatorii MicroEurope.

Parteneriatul aduce beneficii pentru ambele părți: Instant Factoring are acum acces la expertiza specialiștilor MicroEurope, ceea ce îi va permite să își extindă gama de produse financiare, iar MicroEurope adaugă în portofoliu său un fintech inovator, care își va continua misiunea de a oferi servicii financiare și sprijin antreprenorilor din România.

“Faptul că MicroEurope, o companie formată din profesioniști cu experiență extinsă în domeniu, a ales ca prima investiție să fie în Instant Factoring ne dă curajul de a continua ceea ce am început să facem: să fim cu adevărat alături de antreprenorii din România, cu toate instrumentele pe care le avem la dispoziție. Expertiza noilor parteneri ne va oferi sprijinul necesar pentru a ne dezvolta și pe alte piețe din Europa”, a adăugat Cristian Ionescu.

“Este timpul ca sectorul european al microfinanțării să introducă instrumente inovatoare. Provocarea noastră este să fim alături de instituțiile financiare dinamice din Europa, care sunt dornice să creeze locuri de muncă și să aducă plusvaloare socială. MicroEurope își dorește să pună pe masă un mix de resurse financiare și expertiza specialiștilor noștri”, a declarat Giampietro Pizzo, președinte al MicroEurope.

“Sustenabilitatea economico-financiară, alături de impactul social ridicat și grija față de mediu: acestea sunt principiile după care operăm. Instant Factoring are tot ceea ce este necesar pentru a răspunde acestor nevoi. Dialogul din ultimele luni și împărtășirea strategiei de dezvoltare au dus la decizia unanimă a membrilor MicroEurope de a sprijini fintech-ul românesc în drumul său spre dezvoltare”, a adăugat acesta.

Instant Factoring este prima companie fintech de factoring digital din România, dedicată IMM-urilor și este membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring oferă servicii de finanțare alternativă și este acreditată de BNR. Compania își propune să sprijine dezvoltarea micilor antreprenori prin soluții de finanțare rapidă și facilă, cu ajutorul tehnologiei.