Instant Factoring a câștigat, la categoria instituțiilor financiare-nonbancare, împreună cu Monevia, o soluție digitală de factoring din Polonia, premiul pentru cea mai bună platformă de factoring, o nouă certificare că soluția oferită de fintech-ul românesc este opțiunea potrivită pentru IMM-urile care au nevoie de o sursă de finanțare alternativă.

Instant Factoring, cu 55% mai mulți clienți în 2022

Fintech-ul românesc de micro-finanţare a companiilor mici şi mijlocii încheie anul cu o creștere semnificativă, reușind să finanțeze cu 55% mai mulți clienți în 2022 față de 2021.

“Instant Factoring a reușit și în 2022 să facă ceea ce și-a propus la început de drum: să fie un sprijin constant pentru antreprenorii din România. Cu atât mai mult acum, când traversăm o perioadă de incertitudine economică, este important să oferim tot suportul necesar IMM-urilor în așa fel încât antreprenorii să se poată concentra pe ceea ce este cu adevărat important: protejarea și dezvoltarea afacerii lor”, a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

În 2022, Instant Factoring a acordat finanțări în valoare de peste 37 de milioane de euro, înregistrând o creștere de 25% față de anul precedent.

“Peste 1100 de clienți au apelat în 2022 la expertiza echipei Instant Factoring și au primit finanțare în valoare de aproximativ 37 de milioane de euro. În 2023 vom continua misiunea de a ajuta afacerile din România să reziste și să se dezvolte în peisajul economic actual”, a adăugat Cristian Ionescu.

Finanțarea facturilor în IT și imobiliare

În 2022, industria transporturilor și cea a construcțiilor au apelat cel mai mult la Instant Factoring pentru finanțarea facturilor. Cu toate acestea, cele mai importante creșteri au fost înregistrate în domeniul IT, unde au fost aprobate cu 400% mai multe cereri de finanțare față de anul precedent și în industria imobiliară, care a avut o creștere de 500% a cererilor de finanțare aprobate.