Amazon a lansat Alexa Voice Service Device SDK prin care companiile pot adăuga o versiune complet funcțională a asistentului personal bazat pe voce. Astfel, produsele vor putea să facă recunoaștere vocală și să adauge diferite funcționalități media - streaming de muzică, setarea alarmelor, notificări, vremea și alte aplicații de voce disponibile în magazinul de caracteristici ale Alexei. Cum poți folosi SDK-ul de la Amazon? Dacă ai o boxă, poți adăuga asemenea funcționalități și să o conectezi cu utilizatorul cu ajutorul vocii.

SDK-ul era disponibil și înainte, dar doar pe bază de invitație. Până acum, 50 de producători au adăugat caracteristicile Amazon Alexa, printre care inclusiv Lenovo. De asemenea, producători ca Technicolor vor adăuga asemenea feature-uri în televizoarele lor.

Amazon construiește astfel o platformă bazată pe Alexa, la care să adauge servicii proprii și pe care să o integreze cu foarte multe produse și cu foarte mulți producători.

Poți să urmărești o prezentare a lui Amazon Alexa SDK în videoclipul de mai jos. Poți citi mai multe despre ce poți face ca dezvoltator cu Amazon Alexa SDK în articolul de pe blogul companiei.